DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman
Az Bulutlu
34°C
Batman
34°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
26°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C

YENİ OSB’LERLE 40 BİN İSTİHDAM FIRSATI…

Milli Eğitim Müdürlüğünün ev sahipliğinde Necat Nasıroğlu Külliyesi Hatice Nasıroğlu Konferans Salonunda Eğitim-İstihdam İlişkisini Güçlendirme Çalıştayı düzenlendi.

YENİ OSB’LERLE 40 BİN İSTİHDAM FIRSATI…
REKLAM ALANI
04.12.2023 09:15
45
A+
A-

YENİ OSB’LERLE 40 BİN İSTİHDAM FIRSATI…

Milli Eğitim Müdürlüğünün ev sahipliğinde Necat Nasıroğlu Külliyesi Hatice Nasıroğlu Konferans Salonunda Eğitim-İstihdam İlişkisini Güçlendirme Çalıştayı düzenlendi.

İki gün sürecek olan çalıştayın açılış programına Vali Ekrem Canalp, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu, AK Parti Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Koç, Cumhuriyet Başsavcısı Murat Şahingöz, Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Ali Karagöz, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, kaymakamlar, belediye başkanları, kurum müdürleri, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

“TEKNOLOJİYİ KULLANAN DEĞİL TEKNOLOJİYİ ÜRETEN”

Milletvekili Ferhat Nasıroğlu “Artık gençliğimiz teknolojiyi kullanan değil teknolojiyi üreten, kullandığı uygulamaları kullanan değil o uygulamaların yazılımını yapan çağa öncü olan bir gençlik yetiştireceğiz. Eğitimimizin hem geleneklerine hem de örfüne sahip ve aynı zamanda gelecek vizyonu olan bir gençlik yetiştirerek Cumhuriyetimizin 100. Yılında dünyaya öncü olacak hale geleceğiz”  dedi.

“MESLEKİ EĞİTİMİN AYAĞA KALDIRACAĞIZ”

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu “Mesleki eğitimin ayağa kalkması için milletçe bir gayret içerisindeyiz. Önümüzde akademik eğitimin çok baskın hale gelmesi dolayısıyla ve algı sorunları sebebiyle Türkiye’de mesleki eğitim de verilmiyor. Demek ki gerçekten bir algı sorunumuz var. Bu algıyı tamir etmek için gayretli, güçlü çalışmalar yapmak durumundayız.  İnşallah sosyal medyayı, televizyonlarımızı, dizilerle, sinemalarla, çizgi filmlerle oradaki emeğini, alın terini ve becerisini merkeze alacak ve mesleki eğitimin algısını düzeltecek gayretli çalışmalar hayata geçirilmekle ilgili planlarımızı faaliyete geçireceğiz” dedi.

“İŞSİZLİĞE ÇARE OLMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Vali Ekrem Canalp ilimizde, eğitim, üretim ve sanayi alanlarında yapılan çalışmalara dikkat çekerek “Batman’da 5 yeni sanayi sitesi kuracağız. Bunlardan üçü OSB, ikisi de lojistik kent olacak, ayrıca iki tane de sera OSB kuracağız. Valimiz, Türkiye’de OSB’lerin kuruluş süreçlerinin çok uzun olmasına rağmen çok kısa bir süre içerinde başvuru süreçlerini tamamlayarak yaklaşık, bir buçuk yıl sonra bu OSB’ler parselasyon planlarının hazırlayacak aşamaya gelecek. Bu bize ne sağlayacak, 40 bin kişilik istihdam” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.