DOLAR
32,3716
EURO
34,7107
ALTIN
2.391,03
BIST
10.169,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman
Hafif Yağmurlu
22°C
Batman
22°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Yağmurlu
22°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C

VALİ CANALP, ÖDÜL TÖRENİNE KATILDI

Vali Ekrem Canalp, Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği ( DAİB) tarafından İlimizde düzenlenen İhracat Şampiyonları Ödül Töreni programı katıldı.

VALİ CANALP, ÖDÜL TÖRENİNE KATILDI
REKLAM ALANI
24.12.2023 11:29
2
A+
A-

VALİ CANALP, ÖDÜL TÖRENİNE KATILDI

Vali Ekrem Canalp, Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği ( DAİB) tarafından İlimizde düzenlenen İhracat Şampiyonları Ödül Töreni programı katıldı.

Programda; DAİB tarafından Batman’da 2022’de yaptıkları ihracatla ülke ekonomisine katkıda bulunan ilk 10 firmaya plaket verildi. DAİB Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Tanrıver ve Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu ile Vali Ekrem Canalp’in açılış konuşmalarının ardından program ödül töreniyle devam etti.  Vali Canalp konuşmasında “Biz bu kenti işsiz gençleriyle değil, dışarıdan işçi getiren bir şehir haline getireceğiz” diyen Nasıroğlu;  “Bu adımları atıyoruz. Yeni OSB’leri kurabilmek için alt yapıyı hazırlayıp gerekli izinleri aldık. Biz boş konuşmuyoruz. Bir şey söylediğimizde bunu eyleme geçirmek için adım atarız. Biz bir ve beraber olursak, bu topluma ve şehrimize sahip çıkarsak, kendimize inanırsak bu kent mega kent olur. Bu kent büyükşehir olur. Bu kent Türkiye Yüzyıl’ında yıldızı parlayan bir şehir olur” diye konuştu.

“20 YILLIK PERİYOTLARA GİRİYORUZ”

Daha sonra konuşan Vali, Türkiye ekonomisine 20’şer yıllık periyotlarla geriye doğru baktığımız zaman,  döviz kurundaki dalgalanmalardan dolayı kimi zaman ithalat endeksli kimi zaman da ihracatın endeksli olduğunu belirterek; “İçinde bulunduğumuz dönem Türkiye’de ekonomik olarak ihracattın avantajlı olduğu 20 yıllık bir periyotta girmiş durumdayız. Bu periyotlar bize neyi söylüyor? Dövizdeki dalgalanmalar karşısında yapacağımız konumumuzu iyi belirleyebilmek ve üretim kapasitemizi artırmaktan geçer. Ülke olarak ya da Batman olarak döviz dalgalanmaları karşısında bizim çıkış noktamız ne olabilir? Bizim çıkış noktamız üretim kapasitemizi artırmaktan geçiyor. Döviz kurundaki dalgalanmalardan ve uluslar arası avantajlı konumlardan kaynaklanan her şeyi maksimum düzeyde ülke ekonomisine sağlıyor olabiliriz” dedi.

“ÇİN DOYUMA ULAŞTI”

Belli bir dönemde Avrupa, Amerika ve birçok ülke için Çin’in yatırımlar için cennet olduğunu ifade eden Vali Canalp, ama artık dış yatırımcılar açısından Çin’in bir doyuma ulaştığını belirterek; “Uluslararası konjektör açısında dış yatırımlar açısında şu anda pek çok uluslararası doğrudan yatırımcı kendisi açısında yep yeni yatırım arayışı içerisine girmiş durumdadır.  Bu yönüyle de Türkiye dünyadaki en avantajlı pozisyonlardan bir tanesidir.” diyerek Vali Ekrem Canalp konuşmasını şöyle sürdürdü; “Biz Batman’da neyi düşünüyoruz, neyi hedefliyoruz. Bundan yaklaşık 1,5 yıl önceydi. Ben Batmanlılara 5 endüstriyel alanımız olacak dediğim zaman; çok gerçekçi görünmediğini fark ettim. Eğer Ülkemizi de Batman’ı da kurtaracaksak, yapmamız gereken şey paradigmayı, bakış açımızı değiştirmekten geçiyor. Hedeflerimizi yüksek koyduğumuz müddetçe başarı arkasından gelir. Bugün Batman’da OSB’ler için yakaladığımız model, Türkiye’de eşi benzeri olmayan bir modeldir.  Bizim planladığımız endüstriyel alanlarımızda farklı bir tüzel yapıyla değil, mevcut OSB’mizdeki yapıyı, diğer OSB’lerimizi de ek olarak kullanmak suretiyle bir Batman modeli ortaya koyduk. Bu bize neyi sağladı; 7-8 yıllık bir süreci beklemeden bütün aşamaları geçmemizi sağladı. Çok hızlı seri bir şekilde yol almamızı sağladı. Bu sayede şimdi Oymataş’da yapacağımız OSB’de artık parselasyon aşmasına geldik.” diye konuştu.

10 FİRMAYA PLAKET

Konuşmaların ardından, 2022’de Batman’da en çok ihracat yapan 10 firma yetkilisine plaket verilmesinin ardından program sona erdi. Programa; Vali Ekrem Canalp, Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, AK Parti Batman İl Başkanı Akif Gür, Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Abdulkadir Demir, DAİB Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Tanrıver, Irak’tan ilimize gelen iş adamları, Oda Başkanları, DAİB üyeleri ve çok sayıda iş adamı katıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.