DOLAR
32,4512
EURO
34,6388
ALTIN
2.390,16
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman
Hafif Yağmurlu
24°C
Batman
24°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
23°C
Cuma Az Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

Türkiye- Irak İş Forumu Batman’da Gerçekleşti

Batman’da düzenlenen Türkiye-Irak İş Forumu’nda Iraklı heyete hitap eden Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, “Burası güzel olursa Duhok da Ankara da güzel olur” dedi.

Türkiye- Irak İş Forumu Batman’da Gerçekleşti
REKLAM ALANI
24.12.2023 11:05
11
A+
A-

Irak Kürt Bölgesel Sağlık Bakan Yardımcısı Nezar İsmet başkanlığındaki heyetin katıldığı toplantıda, ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi hedeflendi. Batman’daki Necat Nasıroğlu Külliyesi’nde gerçekleşen toplantıya, Irak Kürt Bölgesi Sağlık Bakan Yardımcısı Nezar İsmet ve beraberindeki iş insanları, Vali Ekrem Canalp, Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, STK temsilcileri ve iş dünyasından katılım oldu. Toplantıda Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi’nden Talha İnanç ve DİKA Genel Sekreteri Aykut Anıç, yatırım hacmi ve projeleri anlattı.

TİCARİ İLİŞKİLERİMİZİ ARTTIRACAĞIZ

Irak-Kürt Bölgesi Sağlık Bakan Yardımcısı Nezar İsmet, katılımcılara Kürtçe hitap ederek, “Bu iş forumunun devamını diliyoruz. İlk defa Irak’ın Kürdistan bölgesinden burada ağırlanıyoruz. Ticari ilişkilerimizi arttıracağız” dedi. Milletvekili Ferhat Nasıroğlu ise Kürtçe konuşarak, “Buraya gelin burada yatırım yapın. Burası güzel olursa Duhok da Ankara da güzelleşir” ifadelerini kullandı.

CANALP, LOJİSTİK KENT PROJESİ BATMAN’I G0ÇLENDİRECEK

Vali Canalp, beş yeni endüstriyel OSB kuracaklarını ve Iraklı yatırımcıları Batman’da görmek istediklerini belirtti. Üç yeni OSB ve lojistik kent projesinin Batman’ı güçlendireceğini vurgulayan Vali Canalp, “Dillerimiz, kültürlerimiz ve geleneklerimiz birbirileriyle kaynaşmıştır. Bu önemli iş formunun önümüzdeki yıllar için bir başlangıç olmasını istiyoruz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.