Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman
Az Bulutlu
30°C
Batman
30°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C
Cuma Az Bulutlu
22°C

Kadına Karşı Şiddete Hayır Konferansına İlgi Oldukça Yoğundu

‘KADINA KARŞI ŞİDDETE HAYIR’ KONULU KONFERANS GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Kadına Karşı Şiddete Hayır Konferansına İlgi Oldukça Yoğundu
REKLAM ALANI
04.12.2023 09:29
21
A+
A-

Kadına Karşı Şiddete Hayır Konferansına İlgi Oldukça Yoğundu

‘KADINA KARŞI ŞİDDETE HAYIR’ KONULU KONFERANS GERÇEKLEŞTİRİLDİ

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında “Kadına Karşı Şiddete Hayır” konulu konferans gerçekleştirildi.

Batman Valiliği, Batman Belediyesi, TÜPRAŞ, Batman Üniversitesi ve Batman Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü iş birliğinde düzenlenen konferans, Necat Nasıroğlu Külliyesi’nde yer alan Hatice Nasıroğlu konferans salonunda yapıldı.

Batman Valisi Ekrem Canalp’in eşi Dr. Ayten Canalp’in açılış konuşmasını yaptığı konferansta; Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Batman Üniversitesi Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırmaları Merkezi’nden Doç. Dr. Mehtap Nasıroğlu Aydın, UN Women Türkiye, HeForShe Proje Koordinatörü Sinem Aydın ve TÜPRAŞ Kurumsal İletişim Müdürü Çiler Teber konuşmacı olarak katılım sağladı.

Dr. Ayten Canalp, tüm dünya ülkelerinde olduğu gibi ülkemizde de 25 Kasım’larda kadını ikincilleştiren, güçsüzleştiren, emeğini, sevgisini hiçe sayan her türlü şiddet, olumsuz yargı ve yanlış inanışlarla mücadele edilmesine yönelik farkındalık çalışmaları yürütülmekte olduğunu belirtti.

2021-2025 yılları arasında şiddetle mücadelede yasal ve kurumsal altyapıyı güçlendirecek kararların alınmasının oldukça önemli olduğunu ifade eden Dr. Canalp: “İçişleri Bakanlığımız tarafından geliştirilen ve 2018 yılından beri yürürlükte olan Kadın Acil Destek Sistemi yani KADES mobil uygulaması, şiddet mağduruna etkin ve hızlı bir şekilde ulaşmamıza olanak sağlamıştır” şeklinde konuştu.

Konuşmacı konukların yaptığı açıklayıcı bilgilerin ardından içerisinde Batman Belediyesi BİLMEK (Bilgi ve Mesleki Eğitim Kursları) öğrencilerinin hazırladığı eserlerin bulunduğu sergiyi gezen Dr. Ayten Canalp, öğrencilere teşekkür etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.