DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman
Az Bulutlu
34°C
Batman
34°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
34°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C

BATMANLI YAZARLAR’DAN FİLİSTİN’E DESTEK

Batman Yazarlar, İsrail’in Filistin halkına yaptığı zulmü kınadıklarını ve bunun son bulmasını istedi.

BATMANLI YAZARLAR’DAN FİLİSTİN’E DESTEK
REKLAM ALANI
20.12.2023 08:51
164
A+
A-

İŞTE YAPILAN O AÇIKLAMA

Batmanli bir grup yazarlar

Selam ve saygı değer basın mensupları, hoş geldiniz. Sizler, toplumun fedakâr çalışanları olarak, dünyamızda olup bitenlerden haberdar olmamızı sağlayan önemli figürlersiniz. Binlerce basın mensubu, canlarını feda ederek insanlığa haber ulaştırmak için çaba sarf etmektedir.

Toplumlar, yaşanan olayları basın mensupları aracılığıyla öğrenir ve aydınlanır. Bu nedenle herkes, basın mensuplarını kollamalı ve desteklemelidir. Yazarlar, aydın ve düşünen kişiler olarak, dünyada yaşanan olayları değerlendirip topluma ışık tutmalıdır. Yazarlar, sanatçılar, bilim insanları ve siyasetçilerin sözleri, toplumun beklentilerini şekillendirir.

Bizler, İsrail devletinin Filistinli sivil halka yönelik zulmü ve katliamı kınıyoruz. Mazlum insanların yanındayız ve her din, dil ve düşünceye saygılıyız. Zulüm nereden gelirse gelsin karşı duruyoruz.

İsrail ve Filistin arasındaki savaşın acı boyutlara ulaştığını ve devam etmesi halinde telafi edilemez boyutlara varacağını görüyoruz. Savaşın hiçbir toplumun çıkarına olmadığını, aksine kin ve nefret duygularını artırarak telafisi olmayan yaralara neden olacağını düşünüyoruz. Tüm dünya liderlerine, savaşın derhal son bulması ve barışın tesis edilmesi çağrısında bulunuyoruz.

Doğdukları coğrafyada yaşanabilir bir ortam istiyoruz. Savaşlar, özgürlük isteği ve ekonomik zorluklar, milyonlarca insanı göç etmeye zorluyor. Bu sorunların bir an önce çözülmesini talep ediyoruz.

Dünyanın herhangi bir yerinde savaşın olmamasını ve barışın tesis edilmesini arzuluyoruz. Şiddet içeren görsel içeriklerin yayınlanmaması ve ahlaki değerlere uygun içeriklere ağırlık verilmesi gerektiğine inanıyoruz.

Herkesin kendi inandığı dinini özgürce yaşayabilmesini savunuyoruz. Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için çaba göstermeliyiz.

İlimde ve bilimde büyük yol kat etmiş olabiliriz, ancak barış içinde yaşamayı henüz keşfedemedik. Dünyanın tarihinde en büyük keşfin, barış içinde yaşamayı sağlamak olacağına inanıyoruz. Bu keşfi gerçekleştirecek liderler veya bireyler, tarih boyunca anılacaktır.

Barışın ve insanlığın kutsal kitaplarda da aynı olduğunu hatırlatmak istiyoruz. İnsan öldürmek, doğaya zarar vermek ve canlıların yaşam hakkını gasp etmek, tüm kutsal kitaplarda yasaklanmıştır.

Sesimiz, mazlum Filistin halkının ve tüm dünya zulme uğramış insanların bu savaşlardan kurtulmalarına vesile olur umuduyla, tüm kamuoyunu saygıyla selamlıyoruz. Teşekkür ederiz.

19/12/2023
Batmalii Yazar Şükran Demirkıran Reşit Öztoprak Adına
Şerif Başak

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.