DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman
Parçalı Bulutlu
34°C
Batman
34°C
Parçalı Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C

5 YENİ OTOBÜS HİZMETTE

Batman Belediyesi tarafından alınarak hizmete sunulan 5 yeni otobüs için Batman Üniversitesi Batı Raman kampüsü Vadi Park önünde araç teslim töreni düzenlendi.

5 YENİ OTOBÜS HİZMETTE
REKLAM ALANI
04.12.2023 09:06
62
A+
A-

Daha önce 82 otobüs ile şehir içi ulaşımının sağlandığı Batman’da, hizmete sunulan 5 yeni otobüs ile bu sayı 87’ye yükseltildi. Böylece günlük yolcu taşıma kapasitesi 21 binden 54 bin kişiye çıkartıldı. Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, “Bugün körüklü otobüslerimizi teslim almak için tören yapıyoruz. Yapmış olduğumuz atak atılım hizmet coşkusu her alanda kendini net şekilde gösteriyor. Ulaşımda kayyumlar göreve başlamadığı zaman Batman Belediyesi’nin 35 tane otobüsü vardı. Bugün 87 otobüs oldu. Günlük taşıma kapasitesi 21 bin idi, bugün 52 bine çıktı. Yani kayyum katlar. İşte bu alanda da, ulaşımda da, taşımada da kayyumlar yine katlamıştır. Hem de 2,5 katıyla katlamıştır. Ulaşımda da bir tarafından yolcu kapasitemizi, otobüs kapasitemizi arttırıyoruz. Bir tarafından da yol ağımızı sürekli genişletiyoruz. En son dün itibariyle de Kocalar köyümüzde otobüs seferlerine başladık. Batman’ın tarihinde ilk defa köylerimizi de ulaşım ağına dahil ediyoruz. Büyükşehir olduğunu zaman sistem böyle çalışır. Artık köyler de aynen mahalleler gibi şehrin hizmetlerinden faydalanmaya başlayacak. Köyler de aynen şehirler gibi planlı şekilde gelişme yoluna girmiş olur. Yakın zamanda inşallah köylerimizle ilgili daha pozitif gelişmeleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.