DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman
Az Bulutlu
34°C
Batman
34°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
34°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C

HATİCE NASIROĞLU KONFERANS SALONU AÇILDI

Bakan Şimşek ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Necat Nasıroğlu Külliyesi’nde incelemelerde bulunarak, burada öğrencilerin kurduğu stantları gezdi, Hatice Nasıroğlu Konferans Salonu’nun açılışını gerçekleştirdi.

HATİCE NASIROĞLU KONFERANS SALONU AÇILDI
REKLAM ALANI
18.11.2023 22:01
182
A+
A-

Bakan Şimşek ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Necat Nasıroğlu Külliyesi’nde incelemelerde bulunarak, burada öğrencilerin kurduğu stantları gezdi, Hatice Nasıroğlu Konferans Salonu’nun açılışını gerçekleştirdi.

Bakan Şimşek, açılışta yaptığı konuşmada, Türkiye Yüzyıl’ında Batman’a yakışır bir eser olan külliyenin aynı zamanda ilim ve irfan merkezi olduğunu söyledi. Bakan Uraloğlu da yaptıkları yatırımların, hizmetlerin tamamının insana yapılan yatırımlar olduğunu söyledi. En kıymetli yatırımın insana dokunan yatırım olduğunu belirten Uraloğlu, Batman’ın çok hızlı geliştiğini, genç nüfus anlamında ülkeye ve bölgeye ciddi katkılar sağladığını kaydetti. Program da konuşan Milletvekili Ferhat Nasıroğlu ise kültür ve bilimle dolu bir gelecek inşa etmek adına toplandıklarını ve konferans salonunu hizmete açtıklarını söyledi. “Bu özel günümüzde sizleri ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz.” Diyen Nasıroğlu şunları söyledi: “Burayı dizayn ederken Batman’ın ihtiyaçlarını da göz önünde bulundurarak inşa ettik. Kendi imkânlarımızla projesini hazırladık. İstişarelerin neticesinde çok farklı kesimlerle bir araya geldik. Burayı Batman’ın merkezi, eğitimin ve teknolojinin de kalbi haline getireceğiz.”

“ÇAĞIMIZIN EN ÖNEMLİ HAMLESİ TEKNOLOJİDİR“

Eskiden külliyelerin ticaretin, ilmin ve öğrenimin bir arada olduğu konseptler şeklinde inşa edildiğini anımsatan Nasıroğlu, “Bizde geçmişteki gibi ecdatlarımızın konseptini buraya taşımaya çalıştık.  Tabi bunu yaparken yörenin mimarisini de külliyeye nakşettik. Selçuklu ve Eyyübi mimarisini buraya taşıdık ve en önemlisi de sevgimizi kattık. Rahmetli babam bizleri yetiştirirken bize şu öğütte bulunurdu. ” Bir işi severek yapın ve severek yaptığınızda o işin neticesini de en güzel şekilde alırsınız” derdi. Biz de güzel bir eser ortaya koyduğumuza inanıyoruz. İnşallah burada dolu dolu nice güzel konferanslar ve etkinlikler düzenleyeceğiz. Teknolojinin geldiği noktaya ve önemine de değinen Nasıroğlu konuşmasının devamında şunları kaydetti:  “Çağımızın en önemli hamlesi teknolojidir.  Üniversite Sivil Toplum Kuruluşları,  bakanlıklar ve TÜBİTAK ile çeşitli görüşmeler yapıyoruz. En büyük hedefimiz çocuklarımızı teknolojiye, yazılıma ve endüstriyel alana hazır hale getirmek. Çocuklarımızın geleceği için gerekirse kendimizi feda ederiz”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.