DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman
Az Bulutlu
34°C
Batman
34°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
26°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C

Hasankeyf’te, Su Sporları Şampiyonluklarında 14 Bin Kişiyi Ağırladı

Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan tarihi Hasankeyf ilçemiz, bugün de Türkiye Sujeti ve Flyboard Şampiyonası ile Türkiye Motosurf Şampiyonasına ev sahipliği yaparak, Türkiye ve dünya kamuoyunun dikkatini üzerine çekmeyi başardı. 

Hasankeyf’te, Su Sporları Şampiyonluklarında 14 Bin Kişiyi Ağırladı
REKLAM ALANI
16.11.2023 09:01
69
A+
A-

Batman ve çevre illerden gelen14 bin kişinin izlediği finaller, 8 farklı kategoride gerçekleştirildi ve birbirinden yetenekli 32 sporcu yarıştı.

Türkiye Sujeti Yarışları’nda Pro Stock1 kategorisinde Furkan Yılmaz birinci olurken, Flyboard Şampiyonası’nda Türkiye şampiyonu ise yine Furkan Yılmaz oldu. Jetsurf kategorisinde ise birinciliği Murat Yorgancılar kazandı.

Törene; Valimiz Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp, Garnizon Komutanı Mehmet Ali Koç, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, ilçe belediye başkanları, kamu kurum müdürleri, Batman merkez ve çevre illerden gelen binlerce kişi katıldı.

“Ekstrem Sporların Türkiye’deki Yarışlarını Hasankeyf’te Yapacağız”

Müsabakaların ardından düzenlenen ödül töreninde bir selamlama konuşması yapan Valimiz, “Bugün burada bir başlangıç yaptık. Buraya geldiğimde yol kenarına park edilen araçların plakalarına baktım en çok hangi ilin plakası olacak diye. Ama bu plaka 72 değildi.  Memleketimizin her yerinde gelen araç plakalarını görmekten büyük memnuniyet duyuyorum. Bugün burada bir başlangıç yaptık. Muhteşem bir başlangıç yaptık. Bugün burada üç branşta Türkiye şampiyonası finallerini yaptık. Önümüzdeki mart ayında da yine Hasankeyf’te su sporlarında ekstrem sporların yarışlarını düzenleyeceğiz.  Hasankeyf’te bir su sporları merkezi inşa edeceğiz. Bunun için de İl Özel İdaresi üzerinden projenin ihalesini yaptı, şu anda özel bir firma proje üzerinde çalışıyor. Bu proje, Hasankeyf Su Sporları Merkezi projesidir. Bu proje tamamlandığında Türkiye’de yapılan su sporlarının bütün yarışları Hasankeyf’te de yapılmaya başlanacak. Biz, Hasankeyf’i Türkiye’de su sporları merkezi konumunda olan bir ilçe haline getireceğiz” diye konuştu.

Konuşmanın ardından dereceye giren sporculara ödülleri verildi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.