DOLAR
32,4573
EURO
34,7779
ALTIN
2.427,95
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman
Hafif Yağmurlu
28°C
Batman
28°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C

Canalp’ten iddialara sert yanıt

Basın mensuplarına sel afetiyle ilgili açıklamalarda bulunan Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, bilgilendirmelerde bulundu.

Canalp’ten iddialara sert yanıt
REKLAM ALANI
29.11.2023 16:09
77
A+
A-

Sel afeti dolayısıyla vatandaşlardan toplamda 24 bin ihbar geldiğini kaydeden Vali Canalp, “Bu 24 bin ihbardan 6 bin 586 tanesi bizden vaka olarak kayıtlarımıza geçti. Biz bu afete 2018 personel, 337 araç ile müdahale ettik. 142 vatandaşımızı seldeki afette kurtardık. Maalesef 4 vatandaşımız, Allah’tan rahmet diliyoruz, vefat etti ve 3 vatandaşımız da yaralı olarak kurtarıldı. Hasar tespiti ile ilgili üç şeyi sizinle paylaşmak isterim. Bir tanesi, binada oluşmuş olan hasardır. İkincisi eşya hasarı, üçüncüsü de tarımsal zararlardır. Bizim 1118 binamızda, toplamda da 3120 bağımsız bölümümüzde tarama yapıldı. Bunların içerisinden 899 bina ve 2 bin 680 balçıklı binada herhangi bir hasar tespit edilmedi. 202 bina ve 402 bağımsız bölümde ise hafif hasar tespit edildi” dedi.

“SADECE ÇORBA DAĞITMADIK”

Batman Milletvekili Keskin Bayındır’ın sel bölgesinde sadece çorba dağıtılıyor iddialarına cevap veren Vali Canalp, “Rakamlar burada belli. Hem sabah kahvaltısı, hem sıcak öğle yemeği ve hem de sıcak akşam yemeği. Toplamda 130 bin porsiyon yemek dağıttık. Nasıl sadece çorba dağıtıldı diye bu yalanı söyleyebiliyorsunuz? Batman Türkiye’de hiçbir vilayette olmayan bir özelliğe sahiptir. Bizim her ilçemizde, merkezimiz de dahil olmak üzere biz aş evi yaptık. Geçen sene faaliyete geçirdik. Bizim ilçelerdeki aşevlerimiz ve merkezdeki aşevlerimiz buraya sıcak yemek yağdırdı. Sizin dünyadan haberiniz var mı? Batman’dan haberiniz var mı? Bizim her ilçede aşevi olduğunun farkında mısınız?” dedi.

“SAHADA SADECE POZ VERDİLER”

HEDEP’in sel bölgesine yapmış olduğu ziyarete değinen Canalp, “Sahada yoktunuz diyenler, baktım fotoğraflarına. Bunlar sahada bulunmuşlar mı? Evet bulunmuşlar. Sahada toplam 20 dakika poz vermişler. Geçmişler jan janlı elbiseleri, iskarpinli ayakkabıları. Ayakkabılarının hepsinde zerre kadar toz da yok, çamur da yok. Bu haliyle tozu da, çamuru da birebir yaşayan tüm kamu görevlilerine de buradan dil uzatıyorlar. Keskin Bayındır’ın başka bir iddiası, ‘devlet Batmanlılara yeterince sosyal destek sağlamıyor’ diyor. Keskin Bayındır, senin dünyadan haberin yok. Bu devlet öyle bir devlet ki, benim devletim her ay Batman’a 200 milyon lira sosyal yardım sağlıyor. Bunu da her ay sağlıyor, sürekli sağlıyor, kesintisiz sağlıyor. Sizin iki kuruşluk faydanız var mı? Car car konuşuyorsunuz. Boş konuşuyorsunuz. Üç kuruşluk faydanız yok be. İşiniz gücünüz yalan-dolan” diye konuştu.

“KANALLARIN TAŞMASINA BÜZLERİNE NEDEN OLDU”

Görevden uzaklaştırılan Belediye Başkanı Mehmet Demir’in açıklamalara cevap veren Vali Canalp, “Kanalın başında tıkanma oldu. Evet, ilk kayyum bu kanalı yaptı. Bu kanalı yaptığı zaman, bu kanalı da 2 metre çapında yaptı. Kayyumlar kanal yaptı, beton kanallar yaptı. Neden? Anlatılan şey, açıktan akan bu dere sürekli koku yapıyor. Yoğun şekilde açıktan aktığı için burası en yoğun şekilde sivrisineğe Batman’da sebebiyet veriyordu. Dolayısıyla burası bir beton kanal halinde örülmüş. Sonra beton kanal bitiyor. Kendi partileri zamanında yapmış oldukları yapı başlıyor. Kanal bitiyor, 90 santimetre çapında büz başlıyor. Kayyumun yaptığı kanal iki metre çapında, bunların da döşemiş olduğu büz 90 santimetre çapında. Kanalın seldeki taşıma kapasitesi saniyede 19,98 metreküp. Bunların döşediği büzün de taşıma kapasitesi 1,94 metreküp. Dil uzattığın kayyum, senin döşemiş olduğun tam 10 katı kadar kapasiteli kanal yapmış. Tıkanıklığın sebebi de kanalın başı değil, kanalın bittiği nokta büz. Kanalların taşmasının sebebi kayyumların yapmış olduğu kanal değil, sizin belediyelerin çapsızca, vizyonsuzca döşemiş oldukları büzlerdir” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.