DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman
Az Bulutlu
34°C
Batman
34°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
33°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Çok Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C

“Ailelerin çığlığına kimse gelmedi”

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanları Çiğdem Kılıçgün Uçar ve Keskin Bayındır ile HEDEP milletvekilleri Batman’da yaşanan sel felaketini yerinde görmek amacıyla bölgeye geldi.

“Ailelerin çığlığına kimse gelmedi”
REKLAM ALANI
23.11.2023 09:04
61
A+
A-

HEDEP Batman milletvekilleri Zeynep Oduncu, Mehmet Rüştü Tiryaki, Mardin Milletvekilleri Beritan Güneş, Kamuran Tanhan ve Sivil Toplum Kuruluşlarından (STK) oluşan heyet, selde 4 kişinin yaşamını yitirdiği Seyitler mahallesini ziyaret etti. İlk olarak yaşamını yitiren yurttaşlar için kurulan taziyeyi ziyaret eden heyet, sonrasında mahalleyi gezerek, vatandaşları sıkıntılarını dinledi.

“KAYYIM KANALI KAPATTI”

Mahallede büyük bir kanalın bulunduğunu ve yağmur yağdığında, suların bu kanala döküldüğünü belirten Bayındır, kayyımın kanalı kapattığını ifade etti. Milletvekili Bayındır, “İki gündür çocuklar, kadınlar bu selden kaynaklı yemeksiz, kıyafetsiz. Ama soran kimse yok. Bu ailelerimizin çığlığına kimse gelmedi. Vali ve kayyım Batman’da şov yapıyor. Gelip bu evleri gezsin, kıyafetsiz, ayakkabısız, aç çocuklara baksın. Bu kanalı sakladıkları için 4 insanımız yaşamını yitirdi. Kimse evine giremiyor” ifadelerini kullandı.

“YATACAK YER VE KIYAFETE İHTİYAÇ VAR”

DBP, HEDEP ve diğer kurumlar olarak ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını söyleyen Bayındır, “Arkadaşlarımız halkın içinde. Yatma, yemek, kıyafet için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Elimizden geldiğince bu şovculara halkımızı muhtaç etmeyeceğiz. Bugün yardım gündür. Bugün bu mahalleye, şehre elimizden gelen her yardımı yapalım. En önemli şey yatacak yere ve kıyafete ihtiyaç var. Bu seli, acıyı beraber kaldıracağız. El ele verip halkımızın acısını ortadan kaldıracağız. Batman halkımızdan imkanı olan bu mahalleye gelip, komisyonumuzla iletişime geçsin. Halkımız, çocuklarımız, yaşlılarımız bu Kasım ayında sokakta kalmasınlar. Bu durumu ortadan el ele kaldıralım” diyerek, Batman halkına çağrıda bulundu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.