DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman
Açık
34°C
Batman
34°C
Açık
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C

“Ülkeye yeni bir anayasayı hediye etmek istiyoruz”

HÜDA PAR Bursa İl Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından düzenlenen Yasin Börü ve arkadaşları anma programında konuşan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, “Bir daha hiç kimse bizi birbirimizden ayıramayacak” dedi.

“Ülkeye yeni bir anayasayı hediye etmek istiyoruz”
REKLAM ALANI
12.10.2023 08:58
115
A+
A-

“DARBE ANAYASASINI DEĞİŞTİRMEK İSTİYORUZ”

HÜDA PAR Bursa İl Gençlik Kolları Başkanlığı, 9 yıl önce Kurban Bayramı’nda muhtaç ailelere kurban eti dağıtırken vahşice katledilen Yasin Börü ve arkadaşları için anma programı düzenledi. Düzenlenen programa İlahiyatçı-Yazar Mehmet Göktaş, HÜDA PAR Batman Milletvekili ve Parti Sözcüsü Serkan Ramanlı, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, HÜDA PAR Bursa İl Başkanı Mehmet Şimşek, partililer, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Darbe anayasasını değiştirmek istediklerini vurgulayan milletvekili Ramanlı, “Bu ülkeye yeni bir anayasayı hediye etmek istiyoruz. Adeta bize deli gömleği gibi giydirilmiş bu darbeci, 1982 anayasasından bu milleti artık kurtaralım istiyoruz. Geçmişte hangi siyasi parti adı adına milletvekili olmuş olursa olsun, bugün hangi siyasi isim altında siyaset yapıyorsa yapsın tamamı bizim kardeşimizdir. 14 ve 28 Mayıs akşamı geride kaldı. Herkes eteğindeki taşı döktü ve millet kararını verdi. Bundan sonra önümüze bakmamız gerekiyor.” dedi.

“ZİHİNLERİMİZİ İŞGALDEN KURTARALIM”

Ramanlı konuşmasında devamla şöyle dedi: “Filistin’deki kardeşlerimizin toprakları işgal altında zihinleri değil, bağları ve bahçeleri işgal altında duyguları değil, zihinleri de duyguları da dipdiri ve ayakta ama maalesef dönüp kendimize baktığımızda… Biz kurtuluş savaşında doğusuyla batısıyla, kuzeyi ve güneyi ile işgal ordularını tek tek yurdumuzdan kovduk. Elhamdülillah toprağımızı işgal altında bırakmadık. Bağımsızlığımızı koruduk ama gün geçtikçe zihinlerimiz ve duygularımız işgal altına girdi. Topraklarımız işgal altında değil ama zihinlerimiz ve duygularımızı işgalden kurtaralım. Kurtaramadığımız için Yasinleri kurban vermeye devam ediyoruz, kurtaramadığımız için 15 Temmuzları yaşıyoruz, kurtaramadığımız için gezi olaylarını yaşıyoruz. O yaban otları da dikenler de maalesef bizim bahçemizde yetişiyor. Onları da birer güle, mis kokan bir kişiye dönüştürmek bizim elimizde. Gelin hep beraber bütün bir ülke olarak, nasıl ki geçmişte bizim Kürt ve Türk diye ayrıştırmaya azmettiler başaramadılar, Alevi ve Sünni diye bizi ayrıştırıp çatıştırmaya çalıştılar başaramadılar.  Gelin bugün itibari ile medeniyet değerlerimize saldırmaya çalışan, güruhlara da medeniyetimizin adaletini, merhametini, kardeşliğini, dayanışmasına yücelterek ve yükselterek güzel örnek olalım ve o dikenleri de birer güle birer çiçeğe dönüştürelim.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.