DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman
Parçalı Bulutlu
34°C
Batman
34°C
Parçalı Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C

“Öğretmenler mülakata takılıyor”

Eğitim Sen Batman Şubesi, Milli Eğitim Müdürlüğü yanında basın açıklaması yaparak idarecilik sınavından geçen ama mülakata takılan öğretmenlere haksızlık yapıldığını, özellikle atanabileceklere düşük puanlar verilerek engellendiklerini iddia etti.

“Öğretmenler mülakata takılıyor”
REKLAM ALANI
12.10.2023 08:53
136
A+
A-

KUL HAKKINA GİRİYORLAR”

Batman Emek ve Demokrasi Platformu bileşenlerinin de destek verdiği basın açıklamasında konuşan Eğitim Sen eski Başkanı Nureddin Şimşek, “Şube müdürlüğü sınavlarında, okul müdürlüğü, müdür yardımcılığı sınavlarında Batman birincisi olan arkadaşlarımız, hiçbir açıklama yapılmadan elenmiş, kendilerine açıklama yapma gereği dahi duymamışlardır. Bugüne kadar açılan davaların hepsini de kazanmış bulunmaktayız ama yine mülakatla bu arkadaşlarımızı eleyerek kul hakkına giriyorlar. Özellikle kul hakkına girmenin ne olduğunu Milli Eğitim Müdürüne hatırlatırım. Bugün ortaya çıkan tablo çok vahimdir. Artık toplum barışını, okullarda arkadaşların hizmet üretmesini engelleyecek duruma gelmiştir. Bunu kabul etmeyeceğiz. Bundan sonraki süreçte bu hizmetten gelen gücümüzü kullanarak kanun ve hukuk önünde, bu şekildeki kanun tanımazlardan hesap soracağız” dedi.

“TARAFSIZLIK İLKESİNE BAĞLI KALINSIN”

Basın açıklamasını okuyan Eğitim Sen Batman Şube Başkanı Ramazan Bilmez, “Batman Valisi ve İl Milli Eğitim Müdürüne yasaların emrettiği şekilde ‘tarafsızlık ilkesi’ne bağlı kalarak görevini yapmalarını bekliyoruz. Adaletin olmadığı bir yapıda başarının ‘beyhude bir bekleyiş’ olduğunu hatırlatmak isteriz. Bu çifte standarda karşı Batman Valisi ve Milli Eğitim Müdürü yaşanılanlardan bihaber iseler çıkıp kamuoyunu doğru bilgilendirmeleri gerekmektedir. Her türlü hukuksuz uygulamalar karşısında eğitim emekçilerin hakları için mücadeleden asla ödün vermeyeceğiz” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.