DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman
Az Bulutlu
34°C
Batman
34°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
26°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C

MARDİN’DE YAŞAMA DOKUNANLAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türkiye Yüzyılı olarak başlattığı yeni akım artık tüm şehirlerde olduğu gibi Mardin’de kendine göstermeye başladı. Türkiye Yüzyılı’nın ana mottosu liyakat ve kalkınma alanında öne çıkıyor. Ülkemizin ciddi sorunlarından biri olan kalkınma ve liyakat’ta Mardin pozitif anlamda nasibini almaya başladı.

MARDİN’DE YAŞAMA DOKUNANLAR
REKLAM ALANI
06.10.2023 09:45
122
A+
A-

İŞTE MARDİN’DE YAŞAMA DOKUNANLAR GRUBU

MARDİN VALİSİ TUNCAY AKKOYUN : Beklenenin çok üzerinde bir performansla başladı göreve. Halk teması ve doku analizi ile strateji belirliyor. Feodal yapıya boyun eğmeyen yönünü hemen gösterdi. Devletin ve Erdoğan’ın çizgisinden taviz vermiyor. Seri ve kesin çizgiler üzerinde atak gerçekleştirdi. Çalışan kadrolara dokunmamakla beraber, arkasında ağa paşa hissi verenleri görevden almakta zerre çekince göstermedi. Kendi adamlarını koruma kollama değil, adaleti koruma yöntemi kullanmakta. Fazla zeki ve entelektüel yapıya sahip.

MARDİN MİLLETVEKİLİ FARUK KILIÇ : Tüm ezberleri bozan ve Mardin siyaset tarihine Vekil olmasının hemen ardından hakimiyet kazanmayı başaran yeni siyasi lider olarak kendini kabul ettirdi. İl Başkanlığından gelme tecrübe ve deneyimini hemen Meclis çalışmalarına entegre etmeyi başardı. Kronik hale gelmiş siyasi tıkanıklığın açılıyor olmasında en önemli aktör olarak duruş gösteriyor.

AK PARTİ İL BAŞKANI VAHAP ALMA : Kaotik ortamın kasıtlı olarak oluşturulduğu ve kumpaslar merkezi haline gelmiş teşkilat yapısını çok önemli ölçüde bypass etti. Çalışma politikasında 7/24 esası ile hareket edip kadro yönetim konusunda önemli adımlar atmayı başardı. İlçe teşkilatlarının bir kısmının yenilenmesi ile parti içi eğitimde başarı gösterip halkın yeniden Ak Kadrolara güven duymasını sağlamada önemli rol oynadı. Azimli kararlı ve cesur hareketler ile tevazu çizgisinden ayrılmıyor. Adrese teslim değil, halka teslim işlerle ilgileniyor.

MARDİN MİLLETVEKİLİ MUHAMMED ADAK : Ankara bürokrasisine hakim, net olmayan konularda söz vermeyen, halkı bekletmeyen ve aldatmayan çizgisiyle farklı bir model de vekillik görevini ifa ediyor. Parti teşkilatı ile yüksek uyum gösteren Adak daha çok bürokratik konuların çözümünde bir misyon üstlenmiş durumda.

ARTUKLU KAYMAKAMI MESUT TABAKCIOĞLU : Reklam sevmez kaymakam olarak hayatımızdaki önemli yerini aldı. Artuklu sorunlarını mercek altına alma yöntemi ile özellikle Eğitim ve sosyal kalkınma alanlarında önemli hizmet ve gayretler içerisinde. Sosyal adaletin sağlanması yönünde ilçe halkına büyük güven veren ve Devlet şerefinin korunmasında örnek gösterilecek nitelikte bir kaymakam.

ARTUKLU İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ EMİN DUYAN : Belki de Mardin’in yetiştirdiği en müstesna isimlerden biri. Gençlik enerjisi ile yürüttüğü bürokrasiyi ilim ve adalet çizgisinden saptırtmadan sürdürmekte. İlçedeki öğretmen ve öğrencilere uyguladığı motivasyon ile önemli gelişim çalışmalarının gerçekleşmesinde aktör olarak yer almakta. Toplumsal kabul alanında da yer edinmeyi başaran Duyan, Türkiye Yüzyılı modeline uygun liyakatlı isimlerden biri olarak yaşama dokunanlarda yer alıyor.

ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF.DR. İBRAHİM ÖZCOŞAR : Köhne bir yapıya sürüklenmiş, liyakat ve niteliğin en alt seviyelerinden biri olarak anılan kadim şehrin kadersiz üniversitesinin başına geldiğinden beri, kronikleşmiş tüm sorunların çözümünde üstün gayret gösteren, kollektif yapı tekniği ile Artuklu Üniversitesine çok önemli katkı ve prestij katan bir bilim insanımız. Üniversitenin, Üniversite olarak anılmasında ve şehrin üniversite kalitesinin geliştirilmesindeki çabaları sonucunda Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile bir kez daha görevinin başında bırakılan bir üniversite hocası.

MİDYAT BELEDİYE BAŞKANI VEYSİ ŞAHİN : Bölgenin en önemli ve en büyük ailelerinden biri olan Şahin ailesinin liderlerinden birisidir. İnşaat Mühendisi olarak başladığı iş hayatında şehrin kalkınmasında önemli rol oynadı. Geçmiş dönem Milletvekilliği sürecinde gösterdiği çabalar ve verdiği hizmetler sayesinde Mardin’de bir çok kemikleşmiş sorunun çözülmesine neden oldu. Midyat Belediye Başkanlığı döneminde ise özellikle sosyal gelişim, tarihi mirasın korunması ve turizm alanındaki alt yapı çalışmaları sayesinde Midyat’ı çok üst seviyelere çıkarmayı başardı. Bugün Midyat’ın il olması konuşuluyorsa bundaki en önemli katkı Veysi Şahin’e aittir.

STK’LARDA YAŞAMA DOKUNANLAR

AHMET AZUN : TEKSTİLCİLER DERNEĞİ BAŞKANI : Organize sanayi bölgesinde yaklaşık 1000 kişiye istihdam yarattığı fabrikaları, ithalat ve ihracat’ta ülkeye kattığı katma değerler. Atılım ve kurumsal gelişim alanlarındaki başarısı ile belki de organize sanayinin bundan sonraki gelişim adımlarının atılmasındaki en önemli aktörlerden biri olarak görülecektir. Mardin sanayi sektörünün gelişmesinde önemli isimler arasında olan Ahmet Azun’un kişisel gelişim ve liyakat konularının yanı sıra insani ahlak taşıyıcılığındaki toplumsal takdiri ön planda görülmekte.

RIDVAN AŞAR : MARDİN SPOR BAŞKANI : Mardin Sporun belki de gelmiş geçmiş en yiğit yürekli başkanlarından biri. Kaderiyle sürekli oynanan, kişisel çıkarlar uğruna istikbali karartılan bu kadim takım Rıdvan Aşar döneminde belki de en ahlaklı ve en nitelikli yönetilen dönemine erişti. Sporda vefasızlığın ve yalnız bırakılmanın zirvede olduğu dönemde Rıdvan Aşar’ın takımı yedirmeme ve ezmeme yöntemi hem sporcularda, hem de futbol severler arasında büyük takdirle karşılanmaktadır. Umarız 2 dönem daha Rıdvan Aşar direnir de takım süper lig fırsatını yakalar. Battı çıktı, geldi kaçtılardan olmadığın için sana teşekkür ediyoruz gönlü yüce başkan.

ÖZEL SEKTÖRÜN YAŞAMA DOKUNANLARI

DAFNE RESTAURANT : Lezzet, konfor, fiyat politikası, sunum, hijyen ve marka geliştirme yöntemleri ile belki de şehir restaurant konseptinin lideri olarak anabiliriz Dafne restaurantı. Yöresel yemeklerin yanı sıra, Türk Mutfağının önemli kalemlerinide menüsünde barındıran Dafne restaurant Mardin’de Marka yüzü olmaya aday işletmeler arasında yer almaktadır.

İl ve ilçelerdeki kurum ve kuruluş, işletme ve kişisel özellikleriyle yaşama dokunan ruhu taşıyanların yazı dizisi devam edecek… YAKINDA DEV LİSTE İLE MARDİN’DE TÜRKİYE YÜZYILI TEMSİLCİLERİ KALEMİMİZDE VE SAYFAMIZDA KONUK OLACAK….

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.