DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman
Az Bulutlu
34°C
Batman
34°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
33°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Çok Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C

HASANKEYF’TE 3. FESTİVAL

Batman’ın Hasankeyf İlçesinde Su, Doğa Sporları ve Turizm Festivali’nin üçüncüsü düzenlendi.

HASANKEYF’TE 3. FESTİVAL
REKLAM ALANI
08.10.2023 13:31
121
A+
A-

Tarihi Hasankeyf’te Batman Valiliği koordinesinde, Batman Belediyesi, Hasankeyf Kaymakamlığı, Hasankeyf Belediyesi, Özel İdare ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün işbirliğiyle bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Su, Doğa Sporları ve Turizm Festivali, ilçe merkezinde bulunan limanda gerçekleştirildi.  Festivalin açılış programına Vali Ekrem Canalp ve Eşi Dr. Ayten Canalp, Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, Emniyet Müdürü, Jandarma Komutanı, ilçe belediye başkanları, kamu kurum yöneticileri, ilçe halkı ve çok sayıda davetli katıldı. Festival, halk oyunları gösterisinin ardından açılış konuşmalarıyla devam etti.

BATMAN’IN GELECEKTİ 50 YILI PLANLANDI

Vali Ekrem Canalp, Batman’ı büyükşehir olmaya hazırladıklarını ve bu yolda taşları tek tek döşediklerini ifade etti.  Beş ilçede düzenlenen festivallerin, Batman’ı büyükşehir yapmaya hazırlama planın bir parçası olduğunu belirten Vali Canalp  “Bizim bir il gelişim planımız var. Batman’ın il gelişim planı, Batman’ı 50 yıllık bir perspektifle gelecek 50 yıla hazırlama planıdır. Bu il gelişim planımızın içindeki 16 ana başlıktan biri turizmdir. Batman’da turizm dediğimiz zaman aklımıza ilk önce Hasankeyf geliyor” dedi.

HASANKEYF’TE ÜÇ TÜRKİYE ŞAMPİYONASI DÜZENLENECEK

Kasım Ayında üç Türkiye Şampiyonasının Hasankeyf’te yapılacağına ilişkin müjde veren Vali Canalp “Hasankeyf’te Kasım ayının başında üç Türkiye şampiyonasını yapacağız. Bunlardan biri su jeti Türkiye Şampiyonası, ikincisi flyboard Türkiye şampiyonası, üçüncüsü ise motosurf Türkiye şampiyonasını Hasankeyf’te gerçekleştireceğiz” dedi. Vali Canalp, limanda el sanatları ve yöresel lezzetlerin sergilendiği stantları ziyaret ederek, vatandaşlarla sohbet etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.