DOLAR
32,4281
EURO
34,8195
ALTIN
2.430,39
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman
Az Bulutlu
30°C
Batman
30°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Yağmurlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C
Cuma Az Bulutlu
22°C

“Vatandaşı aldattılar”

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Mersin Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, Batman İl Başkanlığı binasında basın toplantısı düzenleyerek gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

“Vatandaşı aldattılar”
REKLAM ALANI
20.09.2023 20:25
161
A+
A-

“ÇİFTÇİ HÜSRAN İÇERİSİNDE”

Tarımda bolluk ve berekete rağmen, mısır üreticilerinin büyük bir hüsran içerisinde olduğunu belirten milletvekili Ekmen, “Verilen fiyat geçen yılın bile serbest piyasada gerisine düştü.  Buğdaya iyi bir fiyat verildi gibi gözüküyor ama TMO’ya satamayan, serbest piyasada malını satmak zorunda kalanlar hem destek primini alamadılar, hem de alel acele borç, faiz ve tefeye düşmemek için ucuz fiyatla vermek zorunda kaldılar. En düşük memur maaşında hem de emekli maaşında maalesef vatandaşı aldattılar. En düşük emekli maaşı 7 bin 500 TL olduğu için, emekli maaş artışındaki yüzde 25’i ‘biz zaten 7,500 yapmıştık’ diye buraya yansıtmadılar. En düşük memur maaşını da 22 bin TL yaptıkları için değişik memur sınıflarına yaptıkları artışı uygulamadılar” dedi.

“BELEDİYENİN BORCU NE KADAR?”

Kayyum yönetimine eleştirilerini sıralayan Milletvekili Ekmen, “Zaten kayyum atanıyor, bari yönetici arkadaşlarımız yerelden olsun. Üzülerek de ifade etmek istiyorum. Buradan Belediye Başkan Vekili sayın Valimize, vatandaşın bugün bana sorduğu iki soruyu yöneltmek istiyorum, birincisi: Batman Belediyesinin borcu ne kadardır? Kayyum döneminde biriken ve ödenen toplam harcama miktarı nedir? Bir önceki kayyum, belediyenin ön cephesine afiş asarak borcu, harcı, geliri, gideri yazıyorken, bugün belediyeyi yakından takip eden gazeteciler ve siyasetçiler bunu bilmiyor. Neden? Bir şey mi gizleniyor? İnsanlar merak ediyor” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.