DOLAR
32,3796
EURO
34,6772
ALTIN
2.395,32
BIST
10.095,23
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman
Az Bulutlu
26°C
Batman
26°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
24°C
Perşembe Yağmurlu
22°C
Cuma Az Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C

“Trafolar Parklardan kaldırılıyor”

Batman Valisi Ekrem Canalp’in, “Yerinde İletişim, Yerinde Çözüm” mottosuyla başlattığı Mahalle Buluşmaları’nın sekizincisi Kültür mahallesinde gerçekleşti.

“Trafolar Parklardan kaldırılıyor”
REKLAM ALANI
12.08.2023 14:46
207
A+
A-

BATSO Taziyeevinde gerçekleşen Mahalle Buluşmasına Vali Canalp, belediye başkan yardımcıları, belediye birim müdürleri, kamu kurum müdürleri, mahalle sakinleri ve Mahalle Muhtarı İlyas Tezdiğ katıldı. Batman Belediyesi tarafından yapılan dinlenme alanlarına elektrik trafosu yapılmasının doğru olmadığını ifade eden Vali Canalp: “Parklarımızla ilgili can sıkıcı örnekler var. Mesela, park yapmışız ama parkın hiç olmayacak yerine elektrik trafosu koymuşuz. Parklara trafo olur mu? Olur. Ama benim de kendi gördüğüm öyle trafolar var ki adeta parkı öldürmüş. Aynı örneği taksi durakları için de verebiliriz. Yani şuanda talimat verebilirim. Bütün parklarımızda öyle görünür, parkın orta yerinde, caddeye bakan yerinde değil, parka zarar vermeyecek, vatandaşımızı da rahatsız etmeyecek yer ve noktalara taksi durağı ve elektrik trafosu yerleştirilsin” ifadelerinde bulundu.

“SU PATLAKLARINI TESPİT EDİYORUZ”

Batman’ın içme suyu ile ilgili Su Master Planı çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Vali Canalp, akustik dinleme cihazı sayesinde su yüzeyine çıkmayan 24 ayrı su borusunda patlak tespit edildiğini söyledi. Akan içme suyunun sadece su değil, aynı zamanda milli bir servet olduğunu hatırlatan Canalp: “Çünkü biz buradaki suyu elektrikle, pompajla basıyorduk. Su borularındaki patlaklar nedeniyle su israfı yaşanıyordu. Özel bir şirketle anlaştık, akustik dinleme yöntemiyle her bir mahallemizde su borularında oluşacak su kayıplarının önüne geçiyoruz” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.