DOLAR
32,4118
EURO
34,8308
ALTIN
2.431,96
BIST
9.987,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman
Az Bulutlu
30°C
Batman
30°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Yağmurlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C
Cuma Az Bulutlu
22°C

ONKOLOJİ SERVİSİ, BAKANLIK DÜZEYİNDE YAPTIĞIMIZ GÖRÜŞMELERİN MEYVESİDİR

AK Parti Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, Batman Çalışan Gazeteciler Derneğinin ev sahipliğinde düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

ONKOLOJİ SERVİSİ, BAKANLIK DÜZEYİNDE YAPTIĞIMIZ GÖRÜŞMELERİN MEYVESİDİR
REKLAM ALANI
12.09.2023 15:59
112
A+
A-

AK Parti Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, Batman Çalışan Gazeteciler Derneğinin ev sahipliğinde düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.
ONKOLOJİ SERVİSİ, BAKANLIK DÜZEYİNDE YAPTIĞIMIZ GÖRÜŞMELERİN MEYVESİDİR
TPAO Kristal Park Tesislerinde düzenlenen toplantıda gazetecilerle bir araya gelen Nasıroğlu, 14 Mayıs Yerel Seçimleriyle birlikte göreve geldikten sonra kentte yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi. Gazeteci Ercan Atay’ın sorusu üzerine bakanlık düzeyindeki temaslarını değerlendiren Nasıroğlu “Ben siyasetten önce de bakanlık düzeyinde görüşmeler yapardım. Ama nereye gidersem, dersimi çalışarak giderim. Bakanların yanına giderken kadro filan değil de bir daha gidebilme açısından görüşmelerimi farklı yapmaya çalışıyorum. Önce bakıyorum sohbet muhabbet iyi ise cebimdeki talepleri iletiyorum. Bu hafta temelini attığımız Onkoloji Servisi, bu görüşmelerin meyvelerinden biridir. Bir şeyi talep edebilmek önemlidir. Projeyle ve çözüm önerileriyle gittiğiniz zaman o görüşmelerin çıktısını mutlaka alabiliyorsunuz” dedi.
“SEÇİM MEYDANLARINDA UÇUK KAÇIK VAATLER VERMEDİM”
Nasıroğlu, öncelikli hedeflerinin işsizlik ve yoksulluğu bitirecek projeler olduğunu belirterek “Seçim meydanına da çıkıp uçuk kaçık şeyler söylemedim. İşsizlik, yoksulluk ve istihdamı azaltmaya yönelik projelerde bahsettik. Tarım ve sanayide hamleler yapmalıyız. Organize Sanayi Bölgesi Projelerine bu yüzden ağırlık verdik. 4-5 OSB projesine aynı anda başladık. Bu projeler hayata geçirilebilirse Batman ciddi bir değişim yaşayacak” dedi.
“EĞİTİMDEKİ KLASİK DÜZENDEN KURTULMALIYIZ”
Eğitimdeki klasik düzende kurtulmamız gerektiğini belirten Nasıroğlu “Mesela eğitimdeki klasik düzenden kurtulmamız lazım. Çocukları yarış atı gibi yetiştirmek, kendine güvenmeyen çocuklar yetiştirmek yerine kendine inanan ve çağımızın alanına ilgi gösteren çocuklar yetiştirmek gerekir. O da teknolojidir. Sermayemiz beşeri sermayedir, insan sermayesidir. Çünkü ciddi bir genç nüfusumuz var. Bu gençleri okutup sonra onları işsiz bırakmamız doğru mu? En büyük faktör insan faktörüdür. Yazılımı yapabilen akıllı robotları ve sistemleri kuranlar da insanlardır. Eğer biz yeni nesile bunu inandırabilirsek ve başarılı birkaç proje geliştirebilirsek o zaman çok hızlı kabuk değiştiririz. Teknolojinin üslerinden biri de Batman olur. O potansiyelde bizde var” dedi.
“HER SORUN ÇÖZÜLEBİLİR, YETER Kİ O İKLİMİ OLUŞTURALIM”
Kentsel dönüşüm sorununa dikkat çeken Nasıroğlu “Evet kentsel dönüşüme ihtiyacımız var. Türkiye’de deprem diye bir gerçek var. Her sorun çözülebilir Yeter ki o ikilimi oluşturabilelim. Vakit buldukça STK’lara gidiyorum. Sorunu sadece birinin omzuna atmaktansa, hepimizin sorunları çözüme yönelik tartışması sonuç odaklı olur. Ben sonuç odaklı çalışıyorum. Depremden sonra özellikle kentsel dönüşümün şart olduğu daha iyi anlaşıldı. Daha önce çok projeler denemdi, tutmadı. O yüzden sadece konuşmak değil de model üretmemiz lazım. Batman’da kentsel dönüşümü nasıl yapacağız? Önce projemizi hazırlayacağız, sorunların temelini bulacağız. Adamın tapusu arazisi, başkasının adına,
evi başkasının adına. Böyle karmakarışık hatır gönül ilişkisi üzerine alım satım yapılmış bir sürü mal mülk var. Bunların hazırlıklarını yapmamız lazım. Bu şehri akılla yönetmeliyiz. Şirinevler ve Cumhuriyet Mahallelerinde bu hazırlıklar var. Hazırlık önemli, ondan sonra rüzgarı arkamıza alırız. Öte yandan, yenilenebilir kaynakları kullanmamız lazım. Batman’da yatırımcılara da kapımızı açık tutmalıyız. Nasıl ki bir çocuklarımızı başka üniversitelere gönderiyorsak, başka yerlerde çalışmaya gönderiyorsak, başkalarının da Batman’a gelip çalışma, yatırım yapma hakkı vardır” dedi. (Haber Merkezi)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.