DOLAR
32,3854
EURO
34,7876
ALTIN
2.435,15
BIST
9.992,86
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman
Az Bulutlu
30°C
Batman
30°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C
Cuma Az Bulutlu
22°C

MÜSİAD’tan Orta Vadeli Program değerlendirmesi

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Batman Başkanı İrfan Özdemir, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan tarafından açıklanan orta vadeli program hakkında açıklamalarda bulundu.

MÜSİAD’tan Orta Vadeli Program değerlendirmesi
REKLAM ALANI
07.09.2023 20:33
191
A+
A-

Başkan Özdemir, “Gerek yurtiçi piyasalar, gerek yurtdışındaki yatırımcılar tarafından yakından takip edilen ve önümüzdeki üç yıla yönelik en önemli ekonomik reçete niteliğindeki orta vadeli programın ülkemiz adına hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz. MÜSİAD olarak sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki ekonomi yönetiminin orta vadeli program kapsamında ortaya koyduğu hedeflerin belirsizliği azaltarak, öngörüle birliği artıracağına olan inancımız tamdır. Bu noktada orta vadeli programın hazırlanması aşamasında iş dünyası temsilcileri olarak MÜSİAD ve diğer sivil toplum kuruluşlarının görüş ve önerilerini dikkate alınarak etkin bir istişare mekanizması işleten başta Cumhurbaşkanı yardımcımız sayın Cevdet Yılmaz olmak üzere Hazine ve Maliye Bakanımız sayın Mehmet Şimşek ve ekonomi yönetiminin diğer bütün paydaşlarına teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

“İHRACAT BÜYEMEYE YENİDEN KATKI VERECEK”

2023 yılının ilk yarısında % 3.4 lük artışı kaydeden Türkiye ekonomisi bu büyüme performansı ile küresel ekonomi içerisinde pozitif ayrışmaya devam ettiğini belirten Başkan Özdemir, “Bu kapsamda orta vadeli program hem bu yıl için belirlenen % 4.4 hem de önümüzdeki yıllara ilişkin öngörülen büyüme oranları diğer sektörün yatırım iştahı için oldukça olumlu mesajlar vermektedir. Orta vadeli program kapsamında 2023 yılı için belirlenen enflasyon tamirlerinin % 65 ile hem hane halkı hem de şirketler nezdinde piyasa gerçeklerini uygun bir seviyeye çekilmesini oldukça olumlu karşılıyoruz. Ticaret savaşları koronavirüs salgını ve Rusya Ukrayna savaşı gibi küresel sorunlar sebebiyle son yıllarda başta emtialar olmak üzere hammadde fiyatlarında büyük dalgalanmalar yaşanırken 2023 yılının ilk altı ayında net ihracatın büyümeye katkısı negatif olmuştu. Söz konusu gelişmelere karşı yıl sonunda 255 milyar dolara program sonunda ise 300 milyar doların üzerine yükseleceği öngörülen ihracatın önümüzdeki süreçte büyümeye yeniden pozitif katkı vereceğine inanıyoruz. Orta  vadeli program kapsamında mali disiplinin sağlanmasına yönelik belirlenen hedefler vergi yapısında yapılacak olan reformlar ve kamu harcamalarının etkin bir biçimde yönetilmesine ilişkin atılacak adımlar oldukça pratiktir. Bu vesile ile KDV ve ÖTV gibi dolaylı vergilerin özellikle alt gelir grubuna olan etkisi daha fazla olacağı düşünüldüğünde temel gıda, temel ihtiyaç maddelerinin istisna kapsamının korunmasına gelir dağılımı ve sosyal açıdan büyük önem arz ettiğini yineliyoruz” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.