DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman
Az Bulutlu
34°C
Batman
34°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
33°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Çok Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C

Tekstil sektörü zor durumda

Tekstil Sanayi İş Adamları Derneği (TEKSİAD) organizasyonunda şehrimizde üretim yapan tekstilci iş insanları toplantıda bir araya geldi.

Tekstil sektörü zor durumda
REKLAM ALANI
05.08.2023 16:40
180
A+
A-

Toplantıda tekstilciler; sürekli artan gider maliyetleri, azalan devlet desteklerinden dolayı sektörde ciddi bir daralma yaşandığını bundan dolayı tekstil işletmelerinin artık ayakta kalmakta zorlandıklarını dile getirdiler.

MALİYETLER İLE BAŞ EDEMİYORUZ

Toplantıda konuşan TEKSİAD Başkanı Halil Yaşar; “Sürekli artan işçilik maliyetleri, akaryakıt zamları, gıda fiyatlarındaki artış, ip, yedek parça ve enerji fiyatlarından dolayı işverenlerimiz ayakta kalmakta zorlanmaktadır. Bu zor süreçte üreticilerin ayakta kalabilmesi için devlet desteklerinin artması gerekirken tam tersi bir durum yaşanmakta. Geçen sene değişen İŞKUR mevzuatından dolayı işverenlerimiz İŞKUR desteklerinden faydalanamamaktadır. İşverenlerimizin faydalandığı bir diğer destek olan MESEM (Mesleki Eğitim) desteği de İŞKUR destekleri gibi yapılan mevzuat değişiklikleri ile adeta üreticinin faydalanamayacağı bir hale gelmiştir. Bölgemize yatırım gelmesi için yapılan destekler SGK teşviki dışında bir destek kalmamıştır.” dedi.

PERSONEL ALIMI DURDURULDU

Toplantıda konuşan tekstilciler “Eskiden Batman’a iş getirmekte zorlanırken artık artan maliyetler ve azalan desteklerden dolayı ülkemize iş getirmekte zorlanıyoruz. Özellikle yurtdışı pazarı siparişlerini iptal etmektedir. Tekstil pazarı başka ülkelere yöneliyor.  Maliyetlerden dolayı ülkemize düşük adetli işler bile artık gelmektedir. Yaşanan bu sıkıntılardan dolayı daha önce astığımız iş ilanlarını indirdik ve personel alımlarını durdurduk.” ifadelerine yer verdi. Toplantının sonunda konuşan TEKSİAD Başkanı Halil Yaşar; “Yaşanan bu zorlu süreçte önlem alınmaması durumunda işten çıkarmalar ve işyerlerinin kapanması kuvvetle muhtemeldir. İŞKUR ve MESEM mevzuatlarının bir an evvel eski haline getirilmesi ve bu şekilde üretici tarafından verimli kullanılmasının sağlanması gerekir. Üreticinin krediye ulaşması, devlet desteklerinin arttırılması, üreticiden alınan vergilerin düşürülmesi gerekir” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.