DOLAR
32,5282
EURO
34,8555
ALTIN
2.442,20
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman
Az Bulutlu
34°C
Batman
34°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Yağmurlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C

ÖĞRENCİLER YİNE YAYA KALDI

Batman merkeze bağlı köy ve beldelerde taşımalı eğitim sistemiyle merkez okullarına taşınan öğrencilerin, 2023-2024 Eğitim ve Öğretim döneminde taşınmayacakları açıklandı.

ÖĞRENCİLER YİNE YAYA KALDI
REKLAM ALANI
14.08.2023 21:38
125
A+
A-

Geçen dönem sayıları 1600’zü bulan öğrencilerin %50’sinin taşıma ihaleleri iptal edilerek, yüzlerce öğrencinin mağdur olmasına neden olunmuştu. 2023-2024 Eğitim Öğretim dönemine az bir zaman kala taşıma işinin iptal edilmesine sert tepki gösteren köy muhtarları ve öğrenci velileri, Milli Eğitim Müdürlüğünün ne yapmaya çalıştığına bir anlam veremediklerini ifade ettiler.

“ÇOCUKLARIMIZIN EĞİTİM HAKKLARI ELLERİNDEN ALINIYOR”

Yüzlerce öğrencinin merkez okullarına taşınmayarak hayallerinin çalındığını belirten köy muhtarları ve öğrenci velileri; “Geçen yıl Belediye otobüsünün gittiği köylerde taşımalı eğitim ihalesi iptal edilmişti. 2022-2023 Eğitim ve Öğretim döneminde 800’ze yakın öğrenci ciddi anlamda mağdur edildi. Çoğu öğrenci açık öğretim liselerine mecburiyetten geçiş yapmak zorunda kaldı. Bu yıl ise bize gelen bilgiler doğrultusunda bütün köylerde taşımalı eğitimin kaldırıldığını öğrendik. Gerekçe olarak okul yurtlarının boş kaldığı ve isteyen öğrencilere ise yurtta konaklama hizmeti verileceği belirtiliyor.” Diye konuştular.

”KIZ ÖĞRENCİLER OKULU BIRAKIYOR”

Taşımalı eğitim rezaletinin ardından birçok kız çocuğunun okulu bile bıraktığının altını çizen köy muhtarları ve öğrenci velileri; “Özellikle kız çocuklarımızın yurtlarda kalmasına gönlümüz razı olmaz. Bölge olarak örf ve adetlerimiz ortada. Öğrencinin evi merkeze yakınken, taşımalı eğitim ile gidip gelirken böyle bir kararın alınması doğru değildir. Bizler çocuklarımızı akşam evimizde görmek istiyoruz. Buda bütün anne ve balaların en doğal hakkıdır. Başta Sayın Valimiz Ekrem Canalp olmak üzere AK Parti Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu’nun, Hüda-Par Batman Milletvekilimiz Sayın Av. Serkan Ramanlı’nın ve İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Mahmut Kurtaran’ın olayı araştırıp taşımalı eğitimin tekrar getirilmesini rica ediyoruz. ” diye konuştular.

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.