DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman
Az Bulutlu
34°C
Batman
34°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
34°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
29°C
Salı Çok Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C

“Köylerin sorunları çözüme kavuşturulacak”

 HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, köy ziyaretleri kapsamında Balpınar Beldesi’ne bağlı Zorko ve Segirkan köylüleri ile bir araya gelerek sorunlarının çözüme kavuşacağını kaydetti.

“Köylerin sorunları çözüme kavuşturulacak”
REKLAM ALANI
14.08.2023 13:24
124
A+
A-

HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı köy ziyaretleri kapsamında Balpınar (Gresira) Beldesi’ne bağlı Zorko ve Segirkan köylerini ziyaret etti. Segirkan ve Zorko köy sakinleri, her yaz meydana gelen boğulma vakalarının önemli etkenlerinden biri olan kum ocaklarının sayısının fazla olması ve Batman Çayı yatağında kazılan yerlerin belirgin olmamasından yakındılar. Kum ocaklarının her geçen gün arttığını ve belirsiz bir şekilde açtıkları çukurların büyük bir tehdit oluşturduğunu söyleyen köylüler, sorunun çözümü için ilgili makamlara başvurduklarını belirterek, “Misafirliğe gelen veya köyün çocukları serinlemek için Batman Çayı’na giriyorlar. Girdikleri yerde akıntının olması veya suyun gözüken yerlerinde suya girerken kum ocaklarının açtığı çukurlara bir anda giriyorlar ve derinleşen suda çocuklar kayboluyor. Artık kimsenin canı yansın istemiyoruz sayın vekilim. Bize bir çözüm bulun.” diye dert yandılar. Köy yollarının bozuk olmasından dolayı araçların her gün sanayiye götürmek zorunda kaldıklarını belirten köy halkı, “Bozuk yollardan dolayı maddi bir külfet altına giriyoruz. Bozuk olması yetmiyormuş gibi bir de çok fazla toza neden oluyor. Artık bu durumdan çok rahatsız oluyoruz.” İfadelerini kullandılar. Devlet Su İşlerinin (DSİ) sulama projelerinden yararlanmak istediklerini dile getiren köylüler, tarım arazilerinin sulama için kullanılacakları sulama konusunda DSİ’den bir çözüm beklediklerini ifade ettiler. Köy gençleri ise, teknoloji çağında köylerine hala internet gelmediğini belirterek, Balpınar’a kadar gelen internet hizmetinin köylerine de getirilmesini istediler. Milletvekili Ramanlı, kum ocakları ve boğulma vakaları sorunlarını çözmek için gerekli çalışmaların yapılacağını ifade etti.

Yol sorunu ile ilgili İl Özel İdaresi ile irtibata geçeceklerini söyleyen Ramanlı, yolların çözümü için daha önce İl Özel İdaresini ziyaret ederek çalışmaları yerinde incelediğini belirterek, sorunun en kısa sürede çözüme kavuşturulacağını ifade etti. Ramanlı DSİ ile ilgili olarak da DSİ ile gerçekleşecek olan görüşmelerinde bu konu üzerinde duracaklarını söyledi. Gençlerin dile getirdiği internet sorunu ile ilgili olarak Ramanlı, kurum ziyaretleri kapsamında Türk Telekom ile de bir araya geleceklerini ifade ederek, sorunun çözümleyeceklerini söyledi.

Ziyarette Milletvekili Ramanlı’ya HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Muhammet Şerif Durmaz ve partililer eşlik etti. Ziyaret çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.