DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman
Az Bulutlu
34°C
Batman
34°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
34°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
29°C
Salı Çok Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C

KANSER TEDAVİSİNDE DÜNYANIN İLK MOBİL UYGULAMASI

Kanser tedavisi ve takibi için geliştirilen dünyanın ilk mobil uygulaması O-Asistan onkolojide çığır açacak.

KANSER TEDAVİSİNDE DÜNYANIN İLK MOBİL UYGULAMASI
REKLAM ALANI
20.08.2023 10:19
239
A+
A-

Kanser tedavisinde sınırları kaldıran O-Asistan  hastalar, hasta yakınları ve doktorları dijital platform üzerinde buluşturarak hızlı, efektif, kalıcı çözümler sunuyor. Dünyada ilk kez sosyal girişimci Çağla Acar tarafından geliştirilen O-Asistan; dünyanın en zorlu sağlık problemlerinden biri olan kanserle savaşta, dijital çağın başlangıcını müjdeliyor.

Dünyada yaklaşık 51 milyon kişinin savaştığı kansere yakalanan hasta sayısı her yıl artmaktadır. Kanserle mücadelede, hastaların sağ kalım oranlarını büyük ölçüde etkileyen kritik bir faktör doğru teşhis ve tedaviyi aksatmadan zamanında almak, tedavi takibinde olası aksaklıklara vakit kaybetmeden müdahale edebilmektir.

Türkiye’de 75 yaş altı her 4 kişiden birine kanser teşhisi konulmakta ve hekim başına her yıl yaklaşık 1300 hasta tedavi almaktadır. Bu zorlu süreçte tedavi ve takip süreci onkoloji dışındaki diğer uzmanlık alanlarına da ihtiyaç duyarak, yıllarca devam etmektedir. Kanserle mücadelede, her hastanın zamanında değerlendirilmesi, farklı şehirlerde bulunan hastaların ilgili alandaki doktora ulaşması için seyahat etmesi, konaklaması, randevu alması oldukça güç ve ekonomik olarak zorlayıcı olabilmektedir.

Öte yandan karmaşık ilaç tedavilerinin, hastanın durumuna bağlı nedenlerle sıklıkla değişebildiği kemoterapi takvimlerinin takibi, izlenmesi, gözlemlenmesi; tetkik ve tahlil prosedürlerinin zamanında yürütülmesi, hastaya özel tedavinin ilgili hekimce uygulanması, tedavinin seyrini ve hastanın tedaviye yanıtını bütünüyle etkilemektedir.

Kanser tedavi ve takibinde dünyada bir ilk olan O-Asistan mobil uygulaması ile onkolojide dijital çağın kapıları açılmıştır. Hastaları odak alarak geliştirilen O-Asistan;  tedavi süreçlerinde, hastaların karşılaşabileceği sorunlara çözümler üreterek, tedavi sürecinin akıllı dijital hizmetlerle hasta ve doktorun kontrolünde tutulabileceği asistanlık hizmetleri sağlamaktadır.

Kendi ailesinde de kanserle bir çok kez mücadele eden ve onkoloji alanında yıllarca hastalara danışmanlık yapan O-Asistan kurucusu Çağla Acar ” Onkoloji alanında, hastalar ve hekimleri için tedavi takibi, izlemesi, dosya depolama, akıllı hatırlatma, akıllı kemoterapi takvimi ve hekim eşleşmesi ile ikinci görüş alma özellikleri bulunan O-Asistan uygulamasını hastaların tedavilerine yardımcı olmak için geliştirdik. O-Asistan’in devamlı kendini geliştirerek kanser tedavisinde çığır açıcı yeniliklere öncülük etmesini hedefliyoruz” diyor.

Uygulamanın tüm dünyadaki kanser hastalarına ve özellikle kanserle mücadelede sevgi, ilgi ve hassasiyetle bakım veren, bakım alan savaşçılar ve hekimlere hayati katkı sağlamasını umduklarını belirten Çağla Acar, O-Asistan’in hem hasta, hem hekim çoklu giriş yapısı ile hekimler arasında da konsültasyon gerçekleştirmeye fırsat vereceğini, onkoloji alanında fiziki sınırları tamamen ortadan kaldıracağını belirtiyor. Dünyanın kanser tedavisi ve takibi ile ilgili ilk mobil uygulaması olan O-Asistan ile ilgili daha fazla bilgi için: https://api.o-asistan.com

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.