DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman
Az Bulutlu
34°C
Batman
34°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
25°C
Çarşamba Yağmurlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C

GENÇLİK OLİMPİK HAVUZU TERTEMİZ

Batman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Kapalı Olimpik Yüzme Havuzu, her ay Batman İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Başkanlığı Ekipleri tarafından, numune alınarak analiz edilmesi yoluyla denetleniyor.

GENÇLİK OLİMPİK HAVUZU TERTEMİZ
REKLAM ALANI
12.08.2023 16:56
128
A+
A-

Batman İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Başkanlığı ekiplerince 25.07.2023 Salı günü alınan numune, Batman Halk Sağlığı Laboratuvarı’nda incelenmiş ve sonuçları 31.07.2023 tarihinde yayınlanmıştır. Analiz Raporu sonucuna göre; ‘’ Çalışılan analizler yönünden 06.03.2011 tarihli ve 27866 sayılı Resmi Gazete ’de yayımlanan Yüzme Havuzlarının Tabi Olacağı Sağlık Esasları Hakkında Yönetmeliği’ne uygundur.‘’ denildi.

“HİJYEN OLMAZSA OLMAZIMIZDIR”

Batman merkez ve ilçelerde bulunan bütün havuzlara büyük önem verdiklerini belirten Gençlik vi Spor İl Müdürü Mehmet Şafi Özperk; “İl Müdürlüğümüze bağlı havuzlarımızın tümünde hijyene çok önem veriyoruz. Bu konu ile ilgilenen personellerimizi ara ara il dışına eğitimlere gönderiyoruz. İhtiyaç halinde bazen burada da eğitimler veriyoruz. Çocuk, genç ve yetişkinlerimizi, ‘Yüzme Bilmeyen Kalmasın’ Projesi kapsamında havuzlarımıza eğitime davet ederken, görevimiz, hem onlara yüzme becerisini öğretmek hem de onların sağlığını düşünerek gerekli tedbirleri almaktır. ‘’ dedi.

“HEDEFİMİZ MAVİ BAYRAK’ ALMAK”

Bu konuda görüşlerini belirten Tesis Amiri Veysi Turan ise; ‘’Kapalı tam olimpik yüzme havuzumuz Yaklaşık 4 bin tona yakın bir hacme sahip, 50 metre uzunluk, 25 metre genişlik ve 3 metre 10 cm derinliğe sahiptir. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın, ‘’Yüzme Bilmeyen Kalmasın‘’ Projesi kapsamında yapılan eğitim faaliyetlerinin yanında yüzme bilenler için açılan halk saatleri ile yaz aylarında, çocuk, genç ve yetişkinler tarafından çok yoğun bir şekilde kullanılıyor. Bu yoğunluğa göre havuzumuzun suyunu, sürekli ideal değerlerde kalmasını sağlayarak temiz tutmak için Havuz Suyu Operatörümüz Muhammed Şuayip Akkuş, Makine Teknikeri Muhammed Mustafa Argunhan ve diğer personellerimizle koordineli çalışıyoruz. Günlük olarak, klor, bağlı klor ve PH ölçümlerini alıyor, alkanite ve siyanürik asit ölçümlerini de diğer üç parametrenin sonuçlarına göre ara ara alıyoruz. Bu sonuçlara göre, havuz suyunun ihtiyaç duyduğu ilaçları, uygun dozajda kullanıyor, iki dinamo ile 7/24 saat filtrelasyon işlemi yapıyor, haftada bir defa ters yıkama ve ihtiyaca göre taze su takviyesi yapıyoruz. Bu şekilde yoğun emek isteyen bir çalışma ile havuzumuzun suyunu, halkımızın, sıcak yaz aylarında gönül rahatlığı ile yüzebileceği bir su haline getiriyoruz. Buradaki hedefimiz, suyumuzu sürekli temiz tutarak ‘’ Mavi Bayrak ‘’ almak ve bayrağımızı Havuzumuzun girişine astırmaktır. ‘’ dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.