DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman
Açık
34°C
Batman
34°C
Açık
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C

DAĞCILARIMIZ REŞKO DAĞINA ZİRVE YAPTI

Batman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Dağcılık İl Temsilciliği tarafından organize edilen Reşko Dağı tırmanışı yorucu geçen 4 günün sonunda zirve yaptılar.

DAĞCILARIMIZ REŞKO DAĞINA ZİRVE YAPTI
REKLAM ALANI
31.08.2023 11:01
152
A+
A-

Yıllarca yasaklı olan Cilo Reşko dağına Batmanlı dağcılar zirve yaparak büyük bir başarıya imza attı. 4137 metre yüksekliğiyle Türkiye’nin 2. büyük dağı olan Reşko dağına Batman Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve Dağcılık il temsilciliği 7 lisanlı dağcı ile birlikte tırmandılar. Reşko dağına 4 gün süren zorlu faaliyet sonunda zirve yapmayı başarıldı.

Batman Dağcılık İl Temsilcisi Emrullah Girgin liderliğinde 7 sporcu ile birlikte 27-31 Ağustos tarihinde Cilo Reşko dağına zirve yaptıktan sonra yaptığı açıklamada; “Türkiye’nin en yüksek 2. Dağı olan Reşko dağına (4135m) klasik rotasından tırmandık. 1. Gün batmandan araç ile Cilo buzullarının olduğu bölgede Kırıkdağ köyünde kamp attık. 2. Gün araç ile Yeşiltaş köyüne oradan Serpel yaylasına 4X4 araç ile gittik. Serpel yaylasından kamp yükümüzle zorlu geçen 6 saat yürüyüşten sonra horkadim kamp alanına vardık. Karşıda sat dağları manzarası ve keklik sesleri eşliğinde kampımızı kurduk. 3. Gün gece saat 3 gibi uyanıp, zirve hazırlığımızı yaptıktan sonra yola çıktık. 6 saat zorlu bir yürüyüşün ardından zirve yapmayı başardık.” diye konuştu. Son zamanlarda Batman’da aktif olan Dağcılık İl Temsilciliği yaptığı başarılı zirvelerle adından söz ettiriyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.