DOLAR
32,5111
EURO
34,9332
ALTIN
2.434,20
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman
Az Bulutlu
29°C
Batman
29°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
24°C
Çarşamba Yağmurlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
22°C

“Belediyenin borcu açıklansın”

Batman Belediyesinin borcunun şeffaf bir şekilde açıklanması gerektiğini belirten Görevden uzaklaştırılan Batman Belediye Eşbaşkanları Mehmet Demir, Batman halkının var olan borcu bilmesi gerektiğini kaydetti.

“Belediyenin borcu açıklansın”
REKLAM ALANI
23.08.2023 10:38
137
A+
A-

“2,5 YILDA YAPILMAYANLARI YAPTIK”

Kayyumun belediyeyi devraldığında Batman Belediyesinin borcu, yapılandırılmış olarak 60 milyon lira olduğunu ifade eden Demir, “Biz kayyumdan devraldığımız zaman Batman Belediyesinin 307 milyon lira borcu vardı. Kayyum döneminde 2,5 yıllık süreç içerisinde kayyumdan toplamda 6 milyon 892 bin TL bir kesinti yapılmıştı. Biz yönetimi devralır alamaz 11 ayda bizden toplamda 82 milyon lira bir kesinti yapıldı. Yani kayyumun yaptığı borçların birçoğu bizden otomatik olarak kesildi ve Batman Belediyesinin bizim dönemimizdeki geliri 16 ila 19 milyon arasındaydı. Buna rağmen, hakikaten 2,5 yıllık süreç içerisinde yapılamayan şeyleri yaptık ve ciddi anlamamda yaptık ve belediyenin borçları 280 milyon TL’ye inmişti” dedi.

“BORCUMUZU PANKARTLARLA DUYURUYORDUK”

Kayyum yönetiminin borç konusunda şeffaf davranmadığını belirten Demir, sözlerini şöyle sürdürdü:  “Şu anda aldığımız duyumlara göre, her ne kadar kayyumlara çağrıda bulunuyorsak da, bir türlü Batman Belediyesinin borçlarını söylemiyorlar. Geçenlerde Ekrem Canalp’ın bir açıklaması vardı. Batman Belediyesinin borçlarını yüzde 115’ten yüzde 30,5’e indirdiğini ifade ediyor. Ekrem Canalp, Hulusi Şahin’den Batman Belediyesini kaç milyar lira borçla devraldı ve şu anda Batman Belediyesinin borcu kaç milyar liradır? Çünkü bizim edindiğimiz bilgilere göre Batman Belediyesinin 5 milyara yakın borcu olduğu söyleniyor. Bu spekülasyonlara mahal vermeme adına biz nasıl ki her üç ayda bir Batman Belediyesinin gelir giderini sürekli olarak pankartlarda belediyeye asıyor idiysek, o da şeffaf bir şekilde açıklasın ve Batman halkı da var olan borçları öğrensin” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.