DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman
Az Bulutlu
26°C
Batman
26°C
Az Bulutlu
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
29°C
Salı Açık
30°C
Çarşamba Az Bulutlu
31°C

Üçüncü Mahalle Buluşması Gerçekleşti

MAHALLE BULUŞMALARININ ÜÇÜNCÜSÜ BAHÇELİEVLER MAHALLESİ’NDE

Üçüncü Mahalle Buluşması Gerçekleşti
REKLAM ALANI
08.06.2023 13:46
238
A+
A-

MAHALLE BULUŞMALARININ ÜÇÜNCÜSÜ BAHÇELİEVLER MAHALLESİ’NDE

Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp’in, “Yerinde İletişim, Yerinde Çözüm” mottosuyla başlattığı Mahalle Buluşmaları’nın üçüncüsü Bahçelievler Mahallesi’nde gerçekleşti.

Bahçelievler Mahallesi Kudret Cami Taziyeevi’nde gerçekleştirilen Mahalle Buluşmasına Vali ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, belediye başkan yardımcıları, belediye birim müdürleri, kamu kurum müdürleri, mahalle sakinleri ve Mahalle Muhtarı Mustafa Yıldız katıldı. Bahçelievler Mahalle Buluşması’nda Muhtar Mustafa Yıldız ve mahalle sakinlerini dinleyen Vali Canalp, mahallelinin sorun, talep ve görüşlerinin değerlendirilmesi ve gereğinin yapılması için ilgili birim müdürlerine talimat verdi. Vali ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp; alt ve üstyapı, imar, ulaşım, eğitim ve sağlık gibi konularla ilgili mahalle sakinlerinden gelen talepleri dinledi.

“TEK KURTULUŞUMUZ, YENİ OSB’LERİN HIZLICA DEVREYE GİRMESİ”

Batman’ın en büyük sorunun işsizlik olduğunu belirten Vali Canalp: “Batman’ın işsizlik sorununu öyle veya böyle bir şekilde çözeceğiz. Geldiğimden beri OSB, OSB diyoruz. Batman’da başka çıkış noktası bulmak mümkün değil. Batman’da 30-40 bin kişilik istihdam sağlayabilecek başka bir sektör yok. Alternatifi yok. Onun için de bunun üzerine ağırlık vererek devam etmek istiyoruz. Bakın, bir yıl öncesinden başlattığımız Tekstil Kent kurma projemiz var. Tekstil Kent kurduğumuz zaman tekstilde çalışanların neredeyse yüzde 85’i – yüzde 90’ı kadınlardan oluşacak. Kadın istihdamını en fazla teşvik eden, en fazla kadın istihdamına imkan veren sektör, tekstil sektördür. Dolayısıyla da bu şekilde tekstil kenti kurduğumuz zaman kadınlara iş imkanı sağlamış olacağız. İnşallah kısa ve orta vadede 40 bin kişi, uzun vadeli olarak da 65 bin kişiyi istihdam edebilecek bir OSB hazırlığını beraberce yapmak istiyoruz. Bu da Batman’ın uzun yıllar süren istihdam açığını kapatmak anlamına geliyor” ifadelerine yer verdi.

HER YIL 250 MİLYON TL BELEDİYENİN KASASINDA KALACAK

Batman’a tabii cazibe ile içme suyu temin etmek için Silvan Barajı’nda proje yaptıklarını kaydeden Vali ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp: “Şu an Batman’ın nüfusu 460 bindir. Nüfusu 850 – 900 bin bile olursa, o kadar nüfusa yetebilecek şekilde bir proje yapıyoruz. Yani Batman’ın bugününü değil, yarınını değil, önümüzdeki senesini değil, önümüzdeki on yılını değil, gelecek on yıllar boyunca bu kentin düzenli, tertipli, iyi ve kaliteli bir şekilde hizmet alabileceği, gelişebileceği bir perspektifi ortaya koymaya çalışıyoruz. Amacımız bugünü, yarını kurtarmak değil, yarının on yıllarını kurtarabilmek, gelecek nesilleri kurtarabilmektir. İnşallah bunun için gayret ve çaba sarf ediyoruz. Bu proje gerçekleştiğinde Batman Belediyesi’ne yıllık 250 milyon TL elektrik tasarrufu sağlayacağız. Bu tasarrufla sağlayacağımız gelir ile şehrimize onlarda belki yüzlerce yeni proje kazandırmış olacağız” diye belirtti.

KENT MEYDANI MÜJDESİ

Mevcut Batman Valiliği’nin binasını yıkıp yerine Kent Meydanı kazandırmak için güzel bir proje hazırlığı içerisinde olduklarını kaydeden Vali Canalp: “Batman’ın maalesef bir Kent Meydanı yok. Artık Batman’ın da bir Kent Meydanı olacak. Ayrıca, o bölgede yoğun bir otopark ihtiyacı var. Batman’ın otopark ihtiyacını karşılama yönünde inşallah bu şekilde bir çözüm bulmuş olacağız. Yakında bu projeyi de sizlerle daha ayrıntılı bir şekilde paylaşma imkanımız olacak” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.