DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman
Az Bulutlu
34°C
Batman
34°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
26°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C

MARDİN DİZAYNI BAŞLAMALI … HEMDE HEMEN…

MARDİN DİZAYNI BAŞLAMALI … HEMDE HEMEN…
REKLAM ALANI
19.06.2023 08:39
188
A+
A-

MARDİN VALİSİ – ARTUKLU BELEDİYESİ – YEŞİLLİ VE MİDYAT BELEDİYELERİ – MARDİN’Lİ MİLLETVEKİLLERİ – KÜSKÜN AK PARTİLİLER – STK’LAR VE DİĞER HERKESİN GÖREV ZAMANI BAŞLADI…

Merak etmeyin uzun uzun yazmayacağım. Her paragraf farklı ve hayati önem taşıyor. Birkaç ay sonra Yerel Seçim sürecinin start’ı verilecek ve doğru zaman şimdi. Doğru adım şimdi atılmalı. Zamanımız yok. Bu sefer Mardin kaybetmemeli.

ÖNCE MARDİN VALİSİ Sayın Mahmut Demirtaş’tan başlayalım. 14 Mayııs ve 28 Mayıs seçimlerinin yegane kahramanı ve 2 Milletvekili seçilmesinin en önemli aktörü Mardin Valisi Mahmut Demirtaş’tır. Valilik görevindeki Devlet Adamlığı profilindeki kusursuzluğu göreve geldiği ilk günden beri sergileyen Vali Demirtaş, Siyasi olarak ta Büyükşehir Belediye Başkan Vekili olarak üzerine düşen vazifenin çok üstünde hareket etti ve Gerek Ak Parti teşkilatının, Gerekse Cumhurbaşkanı sevdasının ve Gerekse Mardin hamisi olmanın tüm vazifelerini hakkıyla başaran bir Mimar oldu.

Hakkı sahibine teslim edelim ve kendisine toplum olarak minnet ve şükranlarımızı sunalım. Mardin’de kahraman olarak ün yapmış Rahmetli Celal Kayacan’dan sonra bir kahraman da şimdi çıktı. O da Vali Demirtaş’tır. Devletin şerefini Vali olarak, Milletin geleceğini ve selametini Siyasi aktör olarak korumayı başardı.

GELELİM AK PARTİ TEŞKİLATINA : Bu bölümü kızmadan okuyun. Kimseyle kişisel sorunum yoktur. Ancak Mardin’de son 20 yıldır gelen en vasat teşkilat çalışmalarını sergileyen İl ve İlçe teşkilatlarının durumu biran önce düzelmeli, değiştirilmeli, taze kan ve gerçek Erdoğan zihniyeti taşıyan arkadaşlar harekete geçmeli.

Hallaç pamuğuna dönmüş, hizmet mekanzması durmuş, millet’ten kopmuş bir Ak parti İl ve İlçe teşkilatları ile değil yerel seçimi kazanmak, Mahalle Muhtarlığını bile almak mümkün değildir. Erkan Kandemir’’in yarattığı bu sonuç değişmeli, değiştirilmeli ve Mevcut vekillerimiz Faruk Kılıç ile Muhammed Adak’ın biran evvel bu konuda direk sayın Cumhurbaşkanına ulaşmaları ve sorunu çözmeleri gerekir.

Gerçi Erkan Kandemir başta olmak üzere konu ile ilgili Genel merkez yetkililerinin de gözden geçirilmesi hususu Sayın Cumhurbaşkanı tarafından değerlendirilmesi için STK’larımızın da harekete geçmesi gerekiyor. Erkan Kandemir Mardin siyaset hayatını mahfeden kararları ve seçimleri bir kez daha karşımıza çıkmamalı.

Ak parti Mardin İl ve İlçe teşkilatları içerisinde çok kıymetli ve hakikaten ülkesi uğruna can verecek nitelikte kardeşlerim vardır. Bunların emeği, çabası, güzellikleri heba edilmemelidir. Ama çalışma sistemi allak bullak olmuş ve sadece cenaze ve taziye ziyaretleri müdürlüğü gibi hareket etmek ya da sosyal medyada birbirlerini ziyaret ettikleri fotoları paylaşmak siyaset değildir.

İbrahim Fide, Murat bayar, Mehmet Nur Çelik, İbrahim Sincar, Süleyman Çelik ve daha yüzlerce Erdoğan sevdalısı ve Ak Parti emektarı isimler nerede ? Beşir Ayanoğlu gibi hizmet zekassı gelişkin proje adamları nerede ? bunlar neden korunup Mardin kalkınması için değerlendirilmediler ? Kim ve nasıl bir sistem bunları küstürdü. Eski Belediye Başkanları nerede ? Akif Nuhoğlu, Mehmet Samsa gibi genç ve güçlü enerjilere ne olacak, Mardin onlardan nasıl ve ne zaman faydalanacak ?kim bunları uzak tuttu partiden ? Vecdi Kahraman gibi ciddi bir isim neden bağımsız aday olmak zorunda kaldı ? sadece bunlarmı ? hayır tabiki daha neler neler var … Kim ya da kimler parti bütünlüğünü bozan yapıyı oluşturdu ? Hepsiini çözeceğiz merak etmeyin …

Hani nerede o aslan giibi kikreyen Kadın kolları ? Esengül, Gülbahar, Hülya gibi kardeşlerimize kim fren mekanzması taktı. Heveslerini kim kırdı ve buna rağmen hiçbiri yılmadan halen çalışmaya gayret ediyorlar, hem de bu kadar engellemelere rağmen…

GENÇLİK KOLLARI : Faruk Atlı gibi enerji dolu bir gencin göstereceği performans bu olmamalı. Kim bu arkadaşın önünü tıkadı da gençlik kolları istenilen performansı gösteremiyor. Faruk Atlı liyakat ve zeka yönüüyle ekside olan biri değil ki, o halde sıkıntı yaratan tümsek bulunmaı ve ortadan kaldırılmalı. Meydan da en çok koşması gereken Faruk atlı iken bu koşuyu derhal başlatmalı.

GELELİM VAHAP ALMA’ya : Mardin siyaset tarihinin belki de en zor il Başkanlığını Faruk Kılıç yaptı. İnanılmaz kumpaslar ve tuzaklar kuruldu kendisine, hem de dışardan değil, parti içinden. Sonuç olarak Faruk Kılıç bu zorlukları aştı ve Mardin Siyasetinin şu an kaptanı olarak Meclise gitti. Hep beraber izleyeceğiz kendisini ve sonuna kadar hem onu, hem de Muhammed Adak’ı hep beraber destekleyeceğiz. Ancak yerelde bu vasat pozisyona düşmüş Ak Parti kaptanlığını üstlenen Vahap Alma bu meseleleri çözebilecek mi ? üstesinden gelebilecek mi ? bilmiyorum. Takipteyiz ve kendisini de tüm olanaklarımızla destekleyip birlikte çalışma yolunda yanında olacağız. Tüm Mardin yanında olmalı. İlçe Başkanlıklarını ise diğer yazımda detaylı ele alacağım. Hedef Yerel seçim ve gaye kazanmaktır. Mardin kazanımını gerçek değerleriyle birlikte inşa etmektir.

GELELİM BELEDİYELERE : 3 Belediyemiz hayati önem taşıyor. Birincisi Artuklu Belediyesi, İkincisi Midyat ve üçüncüsü Yeşilli Belediyeleri :

ARTUKLU BELEDİYESİ : Faciaların Belediyesi. Hiç istenmeyen tabloların oluştuğu bir Belediye. Oysa Artuklu Belediyesi bir sembol belediyedir. Mardin’in vizyon belediyesidir. Tarihin, Turizm’in, kültür ve medeniyetin yansıyış belediyesidir. Meclis seçimiyle birkaç ay önce göreve gelen Mehmet Tatlıdede tarafından yeni bir çalışma politikasıyla yönetilen bu belediye de işler nasıl ilerleyecek. Mevcut başkan Mehmet Tatlıdede ile hayatım boyunca hiç karşılaşmadım ama bir çok kez kendisini belki de en ağır şekilde eleştiren kişi ben oldum. Hatta kendisi de bir kez hakkımda dava açtı.

İkimizin de kişisel bir sorunumuz yoktu birbirimize karşı. İkimizde Mardin için uğraştık ve uğraşıyoruz. Siyasi arenda çarpışmak, kavga etmek işin bal kaymak tadıdır. Bizde bunu yaptık ama iş Mardin geleceğine gelince ikimizde en büyük azmimizi birlikte ortaya koyacak gönüle ve yüreğe sahibiz. Ama şimdi bilmemiz gerekiyor. Seçimlere çok az bir süre kaldı. Artuklu Mehmet Tatlıdede ile yola devam diyecekse oturup konuşmalı ve hep beraber şimdiden çalışmalıyız.

Mehmet Tatlıdede Mardin evladı ve aile kalitesindeki mükemmellik ile şeref ve şan sahibi bir isimdir. Eğer başka arkadaşlar çıkacaksa , o zaman da yine Mehmet Tatlıdede ile birlikte konuşmalı ve şimdiden tüm seçim çalışmalarını başlatmalıyız. Kararlar net ve kesin olmalı. Kararlar Erkan Kandemir’e brakılırsa sonuç yine facia olur.

YEŞİLLİ BELEDİYESİ : Belediye Başkanı Hayrettin Demir en kızgın olduğum Başkanların başında geliyor. Niye mi ? anlatayım… Hayrettin Demir kendisinde kibir ve ego bulamayacağınız ender siyaset adamlarından birisidir.

Hayrettin Demir en rahat kavga edeceğiniz adamlardan biiridir, kin tutmaz ve bir saat sonra sizi sarıp sarmalar ve hatta kendisiyle kavga ettiğiniz için vicdan azabı çeker Allah’tan af diilersiniz hem de haklı olsanız bile.

Hayrettin Demir seçmeni tarafından en çok eleştirilen ama girdiği seçimleri zaferle kazanan siyasi bir sihirbazdır.

Hayrettin Demir 2 kilo kiraz ile dünya’yı ayağa kaldıran festivallerin mimarı ve gerçek bir lansman uzmanıdır.

Hayrettin Demir mevcut siyasiler içinde şu an abilik pozisyonunda olan en kıdemli siyaset adamıdır.

Hayrettin Demir müthiş bir sosyal zekaya sahip, insan ilişkilerinde profesyonel duruş sağlayan ve anlayış yönü son derece gelişkin biridir. Vefalı ve asla dostu unutmayan, hatır sormayı bilen, işi olduğunda değil, işi düştüğünde değil, gönlü dinlendiğinde herkesi arayan biridir.

İşte bu yüzden kızgınım ona. Bunca değeri taşıyan bir adamın olduğu memlekette neden parti teşkilatları sorunu var ve neden bu yönünü diğer Belediyelere Eğitim desteği vermemesinden dolayı kızgınım. Ya da onu da engelleyen bir şeyler mi var ?

MİDYAT BELEDİYESİ : Yine kavgalı olduğum bir belediye. Ama bu kavga kişisel değil tamamen memleket içindi. Veysi Şahin gibi deneyimli bir siyaset adamının ortaya koyacağı çok daha büyük hizmetler vardı. Midyat bölgenin tarih ve türizm açısından en kıymetli argümanıdır. İşte bu yön yeterince ve olması gerektiği gibi yürümediği içindi Başkan ile çarpışmam. Bu kavganın tek amacı Midyat’ın geleceğidir. Yoksa sayın Başkan ve Kıymetli Şahiin aiilesi ile duyduğumuz gurur bakidir ve devam edecektir.

Yukarıda yazdığım ilçelerin dışındaki diğer ilçelerimiz ve özellikle Nusaybin ve Kızıltepe’yi teşkilatlarıyla, ilçe yöneticileriyle, kaymakam ve bürokratlarıyla, acısıyla tatlısıyla önümüzdeki günlerde çok detaylı bir şekilde kaleme alıp sizlerle paylaşacağım.

Bu bir kavga ya da eleştiri yazısı değildir. Bu Top yeküün kalkınması gereken Mardin’imizin geleceğine dair atacağımız adımların AYAK SESLERİDİR. Hedef Yerel Seçim ve kazanan Mardin olacak. Herşey Mardin için.

 

Saygılarımla

Murat Çuhadar

Türkiye’nin Yaşam Koçu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.