DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman
Az Bulutlu
26°C
Batman
26°C
Az Bulutlu
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
29°C
Salı Açık
30°C
Çarşamba Az Bulutlu
31°C

ÇANAKKALE ZAFERİNİN 108. YIL DÖNÜMÜ

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 108. Yıl Dönümü ve Şehitleri Anma Günü’’ programı gerçekleştirildi.

ÇANAKKALE ZAFERİNİN 108. YIL DÖNÜMÜ
REKLAM ALANI
18.03.2023 15:20
243
A+
A-

Valilikten yapılan açıklamada; “Şanlı tarihimizin önemli dönüm noktalarından olan ve kahraman ecdadımızın topraklarımıza göz dikenlere karşı yazdığı şanlı destan olan “18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 108. Yıl Dönümü ve Şehitleri Anma Günü’’ vesilesiyle düzenlenen programda canları pahasına yurt savunması yapan aziz şehitlerimiz saygıyla anıldı.” denildi. Valilik bahçesinde Atatürk Anıtına; Valilik, Garnizon Komutanlığı, Batman Belediyesi ve Türkiye Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin çelenk sunma töreni ile başlayan program, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü konferans salonunda devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, Ziya Gökalp Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından düzenlenen etkinliklerle devam etti.

Ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’’ nedeni ile yayınladığı mesajın okunması, günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından program, öğrenciler tarafından okunan şiir ve hazırlanan tiyatro gösterileri ile sona erdi.

Etkinliklerin ardından programda; 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeni ile düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Programa; Vali Vekili Kadir Kılıç, Garnizon Komutanı Hv. Tuğg.  Albay İhsan Kaplan, Cumhuriyet Başsavcısı Murat Şahingöz, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Vali Yardımcısı Murtaza Ersöz, İl Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kd. Albay Adem Taşkın, İl Genel Meclis Başkanı Abdulvahap Akbaş, siyasi partilerin İl Başkanları, kamu kurum yöneticileri, gazilerimiz, şehit yakınları, STK temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.