DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman
Az Bulutlu
34°C
Batman
34°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
26°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C

Okul Öncesi Öğrencilerine Beslenme Desteği

“TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK İLKLERİ BATMAN’DA GERÇEKLEŞTİRDİK”

Okul Öncesi Öğrencilerine Beslenme Desteği
REKLAM ALANI
20.12.2023 21:47
4
A+
A-

Okul Öncesi Öğrencilerine Beslenme Desteği

“TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK İLKLERİ BATMAN’DA GERÇEKLEŞTİRDİK”

Batman Valiliği organizasyonunda; Batman Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı iş birliğinde ‘Okul Öncesi Öğrencilerine Beslenme Desteği’ projesi Çay Mahallesi’nde start aldı.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından ihtiyaç sahibi kişilerin yoğun olduğu mahallelerin anaokullarında başlatılan ‘Okul Öncesi Öğrencilerine Beslenme Desteği’ projesi, Çay Mahallesi’nde bulunan Mehmet Akif Ersoy Anaokulu’nda Vali ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp’in katılımıyla başladı. Çocuklarla birlikte kahvaltı yapan Vali Canalp’e, eşi Dr. Ayten Canalp, Vali Yardımcısı Mustafa Caner Culukar, Belediye Başkan Yardımcısı Metin Gürbüz, Milli Eğitim İl Müdürü Mahmut Kurtaran, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Beşir Aslan, okul idarecileri, öğretmen ve öğrenciler eşlik etti.

BATMAN’DA İLKLERİ GERÇELEŞTİRİYORUZ

Üniversite öğrencilerine sundukları yemek desteğini, tavandan tabana yayarak tüm yaş grubu öğrencileri için yemek ve kahvaltı desteğinde bulunduklarını ifade eden Vali Canalp: “Batman’da Türkiye’de ilkleri gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Batman Belediyesi olarak sosyal belediyecilik anlamında neler yaptığımızı sizlerle paylaşmak istiyorum; Taziyeevi Türkiye’de her yerde var ama taziyeevinin tüm ihtiyaçlarının tamamen belediye tarafından karşılandığı Türkiye’deki tek örnek Batman Belediyesi’dir. 15 bin üniversite öğrencimizin günlük yemek giderini Batman Belediyesi olarak karşılıyoruz. Aşevi konusunda da il merkezi ve her ilçesinde aşevi olan Türkiye’de sadece 2 vilayet var. Bunlardan biri Edirne, ikincisi de Batman’dır. Ayrıca, belediye olarak kendi fırınımızda her gün yaklaşık 40 bin ekmek üreterek vatandaşımıza ücretsiz olarak dağıtıyoruz” dedi.

3 BİN 450 ANAOKUL ÖĞRENCİSİNE KAHVALTI DESTEĞİ

Sosyo-ekonomik, gelişmişlik endeksine göre yapılan değerlendirmeler sonucu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nda en fazla dosyası bulunan vatandaşların yoğun olduğu mahallelerin anaokullarında yapılan tespit sonucu, kahvaltı desteğinde bulunduklarını ifade eden Vali Canalp: “Üniversite öğrencilerimize yemek desteğinden sonra şimdi de 26 anaokulundaki 3 bin 450 okul öncesi ve ana sınıfı öğrencilerimize sabah kahvaltısı desteği sağlıyoruz. 2023-2024 eğitim ve öğretim yılı boyunca bu desteği sağlamaya devam edeceğiz” ifadelerinde bulundu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.