DOLAR
32,3285
EURO
35,0893
ALTIN
2.297,14
BIST
9.041,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman
Açık
21°C
Batman
21°C
Açık
Cuma Açık
24°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
24°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Açık
25°C

ÜNİVERSİTEDEN AKADEMİK KURUL TOPLANTISI

ÜNİVERSİTEDEN AKADEMİK KURUL TOPLANTISI
REKLAM ALANI
04.02.2023 15:33
252
A+
A-

Gerçekleştirilen her çalışmanın şeffaf bir şekilde paylaşılmasının önemsendiği Batman Üniversitesinde, 2022-2023 Dönemi Akademik Kurul Toplantısının ikincisi gerçekleştirildi. 2 Şubat 2023 tarihinde Merkez Kampüs Konferans Salonunda sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki oturumda gerçekleştirilen toplantıya, tüm birimlerin akademik personeli katıldı.

Rektör Demir: “Akademik İlkeler Çerçevesinde Alınan Akademik Personel, Üniversitemizin Eğitim Kalitesini ve Başarı Oranını Yükseltiyor”

Akademik Kurul Toplantısında akademik personelle bir araya gelerek göreve geldiği tarihten itibaren yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirmeler yapan Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, akademik kurul toplantılarını geleneksel hale getirerek üniversitemizdeki çalışmaların daha sistematik bir kapsama bürünmesinin sağlandığını belirtti. Üniversitedeki fiziki altyapısındaki iyileşmeleri, öğrenciye yönelik yapılan faaliyetleri anlatarak akademik ve idari personel ile öğrenci sayısındaki artışı sayısal verilerle paylaşan Rektör Demir, akademik ve idari kadro sayısının her geçen gün arttığını ve üniversitenin hızla büyümeye başladığını, akademik ilkeler çerçevesinde alınan akademik personelin eğitim kalitesini ve başarı oranını yükselttiğinin altını çizdi.

Rektör Demir: “Rektör-Öğrenci Buluşmalarında Öğrencilerimizi Dinleyerek Onların Taleplerini Hayata Geçirmeye Başladık”

Öğrencilere “ciğerparelerim” diye hitap eden ve onların varlık sebeplerimiz olduğunu dile getiren Rektör Demir, üniversitede yapılan çalışmaların öğrenci odaklı olmasına ve eğitim hayatlarına olumlu katkıda bulunmasına dikkat ettiklerini vurguladı. Öğrencilerin bütçelerine katkı amacıyla Batman Belediyesi tarafından 2021-2022 eğitim-öğretim yılında sunulan ücretsiz yemek desteğinin, 2022-2023 eğitim-öğretim yılında da devam ettiğini, geleneksel hale getirmeyi planladıkları Rektör-Öğrenci Buluşmalarında öğrencilerimizi dinleyerek onların taleplerini hayata geçirmek adına Dilek-Şikâyet Komisyonu kurduklarını, komisyonun hızlı bir şekilde çalışmalarına başlayarak öğrencilerin taleplerini imkânlar doğrultusunda hayata geçirmeye çalıştıklarını kaydeden Rektör Demir, bu uygulama ile öğrencilerin kampüsü daha aktif kullanmaya başladıklarını ayrıca bu durumun öğrencilerin kütüphane kullanım oranını da artırdığını vurguladı.

Rektör Demir: “Öğrencilerimize Daha Nitelikli ve Kaliteli Bir Eğitim Vererek Onları Geleceğe Donanımlı ve Alanında Uzman Bireyler Olarak Yetiştirmek En Büyük Hedefimiz”

Batman Üniversitesinin her geçen gün hızla büyüyen bir üniversite olduğunu, doğru yatırımlar ve özverili çabalar sayesinde hem fiziki şartlarının hem de bilimsel altyapısının hızla geliştiğini belirten Rektör Demir, “Tek bir çatı altında birleştirdiğimiz enstitülerimizde lisansüstü eğitim fırsatları ile öğrencilerimize dünyanın kapılarını açtık. 690 olan öğrenci sayımızı 3987’e ulaştırdık. Uluslararası uyruklu 25 farklı ülkeden 221 öğrenciyle dünyanın tüm renklerini bir arada barındırdık, kültürümüzü dünyaya tanıttık” dedi. Rektör Demir, öğrencilerimize daha nitelikli ve kaliteli bir eğitim vererek onları geleceğe donanımlı ve alanında uzman bireyler olarak yetiştirmenin en büyük hedefleri olduğunu, bunun için yeni bölüm açılması ve öğrenci alınmasına yönelik tekliflerin sürekli güncellendiğini, akademik birim sayılarının arttırılarak fakülte sayısının 10’a ulaştığını kaydetti.

Rektör Demir: “Batman’a ve Üniversitemize Tıp Fakültesi Kazandırmak İçin Çalışmalar Hızla Devam Ediyor”

Diş Hekimliği Fakültesine öğrenci alımının sağlanabilmesi için gerekli alt yapıların hazırlandığını dile getiren Rektör Demir, ilimize ve Batman Üniversitesine Tıp Fakültesini kazandırmak için de çalışmaların hızla devam ettiğini söyledi. Batman Üniversitesi Yayınevi tarafından toplam 6 kitabın yayımlandığını ve baskı sayısının 8.500’e ulaştığını anlatan Rektör Demir, yapılan akademik çalışmaların bilim dünyasına katkı sağlaması için hızla alana kazandırıldığını söyledi.

2007 yılında kurulan Batman Üniversitesinin son dönemde başarılı bir ivme yakaladığını dile getiren Rektör Demir, üniversitenin daha iyi yerlere gelmesi için özveriyle çalışan tüm akademik ve idari personele teşekkür etti.

Rektör Demir’in konuşmasının ardından birim akademik kurul toplantılarına geçildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.