DOLAR
32,5883
EURO
34,7375
ALTIN
2.506,53
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman
Az Bulutlu
28°C
Batman
28°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
29°C
Salı Açık
30°C

GERÇEĞİ ARATMAYAN TATBİKAT

Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) programı kapsamında TPAO Batı Raman Petrol Üretim Sahasında Batman’daki ilgili tüm kurumların ortak katılımıyla “Yangın ve Afete Hazırlık Tatbikatı” gerçekleştirildi.

GERÇEĞİ ARATMAYAN TATBİKAT
REKLAM ALANI
22.01.2023 10:39
265
A+
A-

Vali Ekrem Canalp, Garnizon Komutanı Tuğgeneral İhsan Kaplan, Vali Yardımcısı Kadir Kılıç, İl Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, Belediye Başkan Yardımcısı Şükrü Alperen Göktaş, TPAO Bölge Müdürü Mustafa Demir, AFAD İl Müdürü Fevzi Bakır ve kamu kurum müdürleri tatbikatı yerinde izledi.

Batman Belediyesi, İl Jandarma, TPAO, OSB ve Orman İşletme Müdürlüğü itfaiye ekipleri ile İl Emniyet Müdürlüğü TOMA araçları, Batman AFAD, UMKE ve Kızılay ekipleri, TEDAŞ, SİBADAŞ ve Türk Telekom görevlilerinin katılım sağlayarak yangın söndürme, arama ve kurtarma çalışmalarının yapıldığı geniş katılımlı tatbikatta olası bir afet durumunda kurumların ortak çalışma kabiliyetini güçlendirmesi ve afetle mücadele başarısını arttırması amaçlandı.

9 KURUM KATILIM SAĞLADI

Batman’daki 9 kurum, 98 personel ve 25 araçla gerçekleştirilen yangın tatbikatının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Ekrem Canalp, ‘’ Maalesef sürekli yangın çıkabiliyor, yangınların bir kısmı sadece tek bir kurumun kendi imkanlarıyla söndürebilecek nitelikte oluyor ancak bazen öyle yangınlar çıkabiliyor ki tek kurumun kapasitesi, imkanları yetmiyor. Diğer kurumlarımızın da bu yangınlara destek vermesiyle ancak kontrol altına almak ve söndürmek mümkün olabiliyor. Bu şekildeki yangınlar ortaya çıktığı zaman kurumlar arası iletişim ve koordinasyon son derece önemli hale geliyor. Çünkü yangına müdahale etmek ve müdahalenin de olabildiği kadar kısa bir reaksiyon süresi içerisinde gerçekleşiyor olması yangınların büyümesini engellediği gibi, kontrol altında tutulmasını ve hatta ilerleyen aşamalarda söndürülmesini mümkün hale getiriyor. Reaksiyon süresi ve kurumların birbirleriyle koordinasyonu uzadığı zaman; yangınların daha da büyümesi kontrol altından çıkması ve söndürme çalışmalarının çok uzaması can ve mal kayıplarının artmasına sebebiyet veriyor. Bunun için de kamu kurum ve kuruluşlarının özellikle özel sektörle beraber tam bir koordinasyon içerisinde hareket etmesi son derece önemli. Yapmış olduğumuz bu tatbikat da kurumlar arası iletişimi ve koordinasyonu en üst düzeyde tutmaya yönelik bir tatbikattır. Tatbikatımız esnasında İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu da telefonla arayarak tatbikata katılan arkadaşlara teşekkürlerini ve tebriklerini iletti” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.