DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman
Az Bulutlu
34°C
Batman
34°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
33°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Çok Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C

VALİ CANALP, BAŞARI ÖYKÜSÜNÜ ANLATTI

Vali Ekrem Canalp Batman Üniversitesi Öğrencilerine Başarı Öyküsünü Anlattı

VALİ CANALP, BAŞARI ÖYKÜSÜNÜ ANLATTI
REKLAM ALANI
24.12.2022 15:45
249
A+
A-

Batman Üniversitesi öğrencilerinin motivasyonlarını artırmak amacıyla düzenlenmesi planlanan ve farklı alanlarda başarıya ulaşmış insanların tecrübelerini aktaracakları “Geleceğe Işık Tutan Gerçek Hayattan Başarı Öyküleri” etkinliklerinin ilk konuğu Batman Valisi Ekrem Canalp oldu. 21 Aralık 2022 tarihinde Merkez Kampüs Rektörlük Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinliğe; Rektör Prof. Dr. İdris Demir, üniversite yöneticileri, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

 

Rektör Demir: “Zorlukları Aşabilmek İçin Fedakârlık Gösterilmesi Gerekiyor”

Etkinliğin açış konuşmasını yapan Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, hayatta çok fazla zorlukla karşılaşılabileceğini, bu zorlukları aşabilmek için fedakârlık gösterilmesi gerektiğini belirtti. Bir gence uzatılacak elin, açılacak bir yolun, binlerce gencin kaderini değiştirebileceğini söyleyen Rektör Demir, bir ailedeki bir kardeşin okuma azminin diğer tüm aile fertlerinin de hayatını değiştirebileceğini kaydetti. Yaşamında karşılaştığı zorluklardan ve bu zorlukların üstesinden nasıl geldiğine dair anekdotlar anlatan Rektör Demir, öğrencilere hayat hikâyesini ve tecrübelerini anlatmak üzere etkinliğe katılan Vali Ekrem Canalp’e teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

Vali Canalp: “Herkesin Kendi Swot Analizini Yapması Gerekiyor”

Öğrencilere başarı öyküsünü kendi yaşamından örnekler vererek anlatan Batman Valisi Ekrem Canalp, başarılı olmanın özünün, herkesin kabiliyeti ve becerisine göre şekillendiğini ifade etti. Herkesin kendi swot analizini yapması gerektiğini dile getiren Vali Canalp konuşmasına şöyle devam etti: “Güçlü yanlarınız, zayıf yanlarınız, fırsatlar ve tehditler. Yani hiçbir konu, sadece fırsatlardan ibaret değil. Hiçbir birey sadece güçlü yanlarından ibaret değildir. Zayıf yanlarımız var ve bizim potansiyel tehditlerimiz de var.  Herkesin kendi swot analizine göre kendi yaşamının haritasını ve gelecek planlanmasını yapması en akılcı yoldur. İnsan hayatında belli periyotlarda tıkanmalar yaşar. Tıkandığınız zaman yapmanız gereken şey, ısrarla tıkanıklığın üzerine gitmektir. Üzerine gitmeye devam ettiğiniz tıkanıklığın bir süre sonra ortadan kalktığını göreceksiniz.”

Başarıya giden yolun çok çalışmaktan geçtiğini vurgulayan Vali Canalp, etkinliğe katılan öğrencilerden hantallıktan kurtulacaklarına, yaşam enerjilerini kaybetmeyeceklerine ve her zaman güçlü bir şekilde çalışacaklarına dair söz aldıktan sonra konuşmasını tamamladı. Etkinlik, Rektör Prof. Dr. İdris Demir’in Vali Ekrem Canalp’e plaket takdim etmesinin ve hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından sona erdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.