Batman’ın girişimci ve genç turizmcilerinden İzgi Turhan Otelinin Genel Müdürü Sedat Gözkeser ile Halkla İlişkiler Müdiresi Derya Demir, BHA Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Osman Seyrek’i yeni gazete ofisinde ziyaret ettiler.
‘Batman Turizminin gelişmesi için çabalıyoruz’ diyen İzgi Turhan Otelinin Genel Müdürü Sedat Gözkeser örnek projelere imza attıklarını söyledi.
“BÜYÜKLERE ÖNERİM VE TAVSİYELERİM VAR”
Batman’daki siyasetçilere, bürokratlara, STK’lara, Odalara, kentin dinamiklerine ve bütün platformlarına seslenen İzgi Turhan Otelinin Genel Müdürü Sedat Gözkeser; “Batman’da turizmin gelişmesi için birçok farklı strateji ve yatırım alanı değerlendirilebilir. Bölgenin tarihî, kültürel ve doğal zenginlikleri oldukça yüksek. Ancak bu potansiyelin etkili bir şekilde tanıtılması ve değerlendirilmesi gerekiyor.” dedi.
“ELİMİZDE 12 BİN YILLIK HASANKEYF VAR”
İzgi Turhan Otelinin Genel Müdürü Sedat Gözkeser; “Örneğin elimizde 12 bin yıllık tarihi geçmişi olan Hasankeyf, Batman’ın en önemli turistik değeridir. Burada Hasankeyf’in kültürel mirası sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik teknolojileriyle ziyaretçilere sunulabilir. Arkeolojik alanlar için rehberli turlar artırılabilir. Ziyaretçi merkezi, müze ve etkinlik alanları geliştirilebilir. “ dedi.
“ULAŞIM AĞI GELİŞTİRİLMELİ”
İzgi Turhan Otelinin Genel Müdürü Sedat Gözkeser; “Havalimanı ve karayolu bağlantıları güçlendirilmeli. Otel ve konaklama tesislerinin sayısı ve kalitesi artırılmalı. Yerel ulaşım kolaylaştırılmalı, özellikle turistik rotalarda servisler düzenlenmeli. “ dedi.
“TANITIMLAR ARTIRILMALIDIR”
‘Fuarlar ve Festivaller: Hasankeyf Kültür Festivali gibi etkinlikler desteklenmeli.’ diyen İzgi Turhan Otelinin Genel Müdürü Sedat Gözkeser; “Kürt ve Arap kültürü, mutfağı, müziği gibi unsurlar turistlere tanıtılmalı. Yöresel el sanatları ve ürünler turistik hediyelik eşya olarak geliştirilmeli. Batman Çayı, Malabadi ve çevresi doğa yürüyüşleri, kano, kampçılık gibi faaliyetlerle değerlendirilebilir. Trekking rotaları ve eko-turizm projeleri teşvik edilebilir. Bölgedeki dağ ve kanyonlar, doğa sporlarına açılabilir. Sosyal medya kampanyaları ile genç gezginlere hitap edilebilir. Fotoğrafçılık turları ve influencer iş birlikleri ile bölge tanıtımı artırılabilir. Ulusal ve uluslararası seyahat blogları, YouTube kanalları ve turizm portalları ile iş birliği yapılmalı. Arkeoloji, tarih, antropoloji gibi alanlarda akademik turlar düzenlenebilir. Üniversitelerle iş birliği yapılarak sempozyum ve çalıştaylar Hasankeyf ve çevresinde organize edilebilir. Turizm bilinci yerel halka kazandırılmalı. Rehberlik, otelcilik ve hizmet sektörü eğitimleri verilmeli. Kadın kooperatifleri ve genç girişimcilere destek verilerek yerel kalkınma sağlanabilir.” şeklinde önemli tavsiyelerde bulundu.