DOLAR
38,9344
EURO
44,2717
ALTIN
4.202,26
BIST
9.356,04
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
23°C
İstanbul
23°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
19°C
Salı Hafif Yağmurlu
21°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
23°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
24°C

CEZERİ ANADOLU LİSESİ’NDEN GERİ DÖNÜŞÜM SEFERBERLİĞİ

“Geleceği Dönüştüren Okul” unvanını hak eden örnek çalışmalar.

CEZERİ ANADOLU LİSESİ’NDEN GERİ DÖNÜŞÜM SEFERBERLİĞİ
20.05.2025 14:15
3
A+
A-

Cezeri Anadolu Lisesi, çevreye duyarlılığı, sürdürülebilirlik vizyonu ve geri dönüşüm konusundaki istikrarlı çalışmalarıyla bir kez daha dikkatleri üzerine çekti. Okulun farklı sınıf ve kulüpleri tarafından hayata geçirilen çevre dostu projeler, hem öğrencilerin farkındalık kazanmasını sağladı hem de kamuoyunda örnek teşkil etti. Görsel Sanatlar Öğretmeni Reber Arslan’ın rehberliğinde düzenlenen “Geri Dönüşümün Estetiği” sergisinde, okulun deposunda atık hale gelmiş parke parçaları öğrencilerin sanatsal dokunuşlarıyla yeniden hayat buldu.

Atık Lastikler Bahçede Çiçek Açtı
Biyoloji Öğretmeni Sinem Uslu Karakuş’un yürüttüğü projede, öğrenciler geri dönüşüm tesislerinden temin edilen atık lastikleri boyayarak onları saksıya dönüştürdü. Bu renkli saksılar okul bahçesinin peyzajında kullanılarak çevreci bir mesaj verildi.

Çevre Dostu Yalıtım Malzemesi Üretildi
Furkan Kaplan ve Arin Esen isimli öğrencilerin yürüttüğü projede, çamaşır kurutma makinelerinden çıkan lif ve tüy atıkları toplanarak doğa dostu bir yalıtım malzemesi üretildi. Bu malzeme, mont ve benzeri ürünlerde kullanılabilecek dayanıklı bir alternatif sundu.

Yemekhane Atıklarından Solucan Gübresi Üretimi
Organik atıkların değerlendirilmesine yönelik gerçekleştirilen bir diğer projede, öğrenciler okulun yemekhanesinden çıkan gıda artıklarını kullanarak solucan gübresi elde etti. Uygulama hem sıfır atık yaklaşımını güçlendirdi hem de okul bahçesinde kullanılabilecek doğal gübre üretimini sağladı.

Suda Sıfır Atık Temalı Görsel Sergi
10/B sınıfı öğrencisi İslam Sevğanoğlu’nun hazırladığı “Suda Sıfır Atık” grafik tasarım sergisi, su israfına karşı dikkat çekici bir farkındalık oluşturdu.

Atık Yağlardan Sabun Üretimi (eTwinning Projesi)
Okulun eTwinning projesi kapsamında İngilizce Öğretmenleri Büşra Bilgin ve Özgür Gedik’in rehberliğinde atık yağların sabuna dönüştürülmesi üzerine yürütülen çalışmada, öğrenciler hem kimyasal süreçleri öğrendi hem de atıkların geri dönüşümüne katkı sundu.

TÜBİTAK kapsamında yürütülen projede öğrenciler, yağmur suyunu kullanarak doğal sabun üretimi gerçekleştirdi. Proje, öğretmenler Gülistan Aydın ve İpek Yılmaz’ın danışmanlığında başarıyla tamamlandı.

Cezeri Anadolu Lisesi Geri Dönüşümde Bir Marka
Tüm bu projeler, Cezeri Anadolu Lisesi’nin çevresel farkındalık konusundaki hassasiyetinin yalnızca söylemde değil, uygulamada da ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor. Öğrencilerini çevreye duyarlı bireyler olarak yetiştirme kararlılığıyla hareket eden okul, sürdürülebilir bir gelecek için örnek olmaya devam ediyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.