DOLAR
38,5687
EURO
43,6369
ALTIN
4.017,28
BIST
9.167,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
21°C
İstanbul
21°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
24°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
25°C

Batman’da 153 üretici, pamuk ekti

Çukobirlik Batman Başkanı Erkan Kağba, pamuk üretiminin artırılması çağrısında bulunarak vahşi sulama ve mısır ekiminin doğaya verdiği zararlara dikkat çekti.

Batman’da 153 üretici, pamuk ekti
02.05.2025 11:09
5
A+
A-

153 ÜRETİCİ EKİM GERÇEKLEŞTİRDİ

Yurt genelinde olduğu gibi Batman’da da 2025 yılı pamuk ekimi başladı. Batman’da 153 üretici, toplam 10 bin dekarda pamuk ekti. Yeni tohum çeşitleri ve organik üretim üzerine çalışmaların sürdüğünü belirten Çukobirlik Batman Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Kağba, pamuk üretiminin stratejik önemine dikkat çekti. Türkiye’nin yıllık 3 milyon ton pamuk ihtiyacının yalnızca 1 milyon tonunun yurt içinde karşılanabildiğini vurgulayan Kağba, kalan 2 milyon tonun ithalatla karşılandığını belirtti. 2025 yılı pamuk desteğinin dekar başına 1098 TL olduğunu hatırlatan Kağba, pamuğun sadece tekstil değil, kozmetik, gıda ve hayvancılık sektörleri için de vazgeçilmez olduğunu söyledi.

MISIR EKİMİ AZALTILMALI”

Batman’da son yıllarda artan mısır ekiminin ise çevresel sorunlara yol açtığını söyleyen Kağba “Vahşi sulama, gübreleme ve ilaçlama hem toprağımıza hem su kaynaklarımıza zarar veriyor. Mısır ekiminin azaltılması, hatta kaldırılması gerekiyor” dedi. Kağba, yağmurlama ve damla sulama yöntemleriyle pamuk ve yağlık ayçiçeği gibi alternatif ürünlere yönelmenin tarımsal kalkınmayı sağlayacağını belirtti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.