DOLAR
32,2000
EURO
35,0008
ALTIN
2.515,11
BIST
10.716,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Salı Parçalı Bulutlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C
Cuma Az Bulutlu
23°C

Dikkatler, Cumartesi Annelerine çekildi

Dikkatler, Cumartesi Annelerine çekildi
REKLAM ALANI
09.05.2024 16:41
3
A+
A-

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, TBMM’de bir basın toplantısı düzenleyerek ardında da Genel Kurul’da konuşarak kendilerini ziyarete gelip yetkililere seslerini duyurmaya çalışan Cumartesi Annelerinin taleplerini ve mağduriyetlerini gündeme getirdi.

Ekmen “Gözaltında kaybolan yakınlarını ve faili meçhul siyasi cinayetlere kurban giden yakınlarının faillerini arayanlardan oluşan ve kamuoyunda Cumartesi Anneleri, 1995’ten beri yani 29 yıldır neredeyse kesintisiz bir şekilde her cumartesi Galatasaray Lisesi önünde eylem yapmaktadır. Yakınlarının hatırasını hatırlatarak devlete, kamu otoritesine ve kamuoyuna duyarlılık çağrısı yapmayı kendisine amaç edinmiştir. 1992 yılında İstanbul’da kaybedilen Hasan Ocak’ın kızı Maside Ocak ve 1995 yılında gözaltında kaybedilen Fehmi Tosun’un kızı Besna Tosun ile insan hakları savunucusu Sebla Arcan, Meclis’te bir dizi ziyaret gerçekleştirdi ve bizimle de görüştü. Cumartesi Annelerinin temel talebi, yaklaşık 30 yıldır sürdürdükleri bu sembolik mücadelenin 2018 yılından bu yana yaşadığı engellemelere kalıcı bir son verilmesidir. Gelin geçmişle yüzleşerek, olayları aydınlatarak bu acıları saralım. Sayın Cumhurbaşkanı ve İçişleri Bakanı’na çağrıda bulunuyorum, eğer gözaltında kötü bir muamele, işkence veya gözaltında kayıp varsa bunları ortaya çıkartmak devletin de siyasi iradenin de namus borcudur” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.