DOLAR
32,2198
EURO
35,0166
ALTIN
2.505,41
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
21°C
İstanbul
21°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Açık
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C

All Alçı halka arz ile hedef büyütecek

All Alçı halka arz ile hedef büyütecek
REKLAM ALANI
06.05.2024 12:22
7
A+
A-

Dünyanın sayılı şirketleri arasında ilk sıralarda yer alan Fernas Şirketler Grubu bünyesinde bulunan, Ankara ve Batman’da alçı fabrikaları olan All Alçı A.Ş. Borsa İstanbul’da işlem görmek ve hisse senetlerinin halka arzı için düğmeye bastı.

RESMİ PROSEDÜR 2025’DE TAMAMLANIYOR

2024 yılı ilk haftalarında Borsa İstanbul’da işlem görmek için SPK’ya (Sermaye Piyasası Kurulu) resmî başvuru yapan All Alçı yetkilileri, finansal tabloları, genel kurul kararları ile gerekli resmî belgelerin tamamını İstanbul Menkul Kıymetler Borsasına sundu. Halka arz ve talep toplama süreci gerekli denetimlerden sonra 2025 yılı ortalarında gerçekleşmiş olacak.

SPK ve BORSA YETKİLİLERİ RAPOR HAZIRLAYACAK

Fernas Alçı Sanayi Tic. A.Ş. Alçı Tekno İnşaat ve Kimyasal Ürünler Fabrikalarının hisse senetlerinin halka arzı için SPK ve Borsa uzmanları Ankara Gölbaşı’nda bulunan ve yıllık 600 bin ton kapasiteli fabrika ile Batman Organize Sanayi Bölgedinde bulunan yıllık 300 bin ton kapasiteli iki fabrikada araştırma, inceleme yaparak rapor hazırlatacak. Rapor daha sonra değerlendirilmek üzere SPK tarafından İMKB’ye gönderecek.

DAHA ÇOK BÜYÜME HEDEFLENİYOR

Grubunun, inşaat sektöründeki all ve tekno markalarını destekleyen, modern ileri teknoloji, yönetim, yurt içi, yurt dışı üretim ve piyasa tecrübesi ile inşaat sektörünün her aşamasında ihtiyaç duyulan alçı, alçı plaka, pvc vinil kaplı plaka, profil, beton astarı, bims ve yapı kimyasalları gibi, yapı malzemelerini üretip, pazarlayan All Alçı İnş. Tic. AŞ. Borsa İstanbul’a girip, hisse senetlerini halka arazı ve talep toplaması ile birlikte çok daha büyümeyi hedefliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.