DOLAR
32,9449
EURO
35,7631
ALTIN
2.529,53
BIST
10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
32°C
İstanbul
32°C
Açık
Pazar Açık
32°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
29°C
Çarşamba Az Bulutlu
29°C

50 ATÖLYE AÇILDI

Batman’da 50 Tasarım Beceri Atölyesi’nin Açılış Töreni Gerçekleştirildi

50 ATÖLYE AÇILDI
REKLAM ALANI
22.05.2024 09:09
3
A+
A-

Batman Valisi Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp, Valiliğin himayelerinde İl Özel İdaresi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün iş birliğiyle Batman merkez ve ilçelerinde dezavantajlı 50 okulda hazırlanan Tasarım Beceri Atölyesi’nin toplu açılış törenine katıldı.

İlimiz merkez Çamlıca Mahallesi’nde bulunan Necat Nasıroğlu Ortaokulu’nda düzenlenen açılış töreni öncesi konuşma yapan Vali Canalp, çağımızın teknoloji çağı olduğunu belirterek, “Bu teknoloji çağına toplumumuzu adapte edebilmek için öncelikli olarak okullarımızdan başlamak zorundayız. Geçmişte her zaman için aklımızın bir köşesinde bulunan bir slogan vardı: Eğitim şart. Doğru, eğitim şart, ama hangi eğitim şart? Şart olan eğitim nedir? Bu konuda toplumumuz ve dünya sürekli bir arayış içinde. Bu arayışın en kritik noktası, çağın gerekliliğine uygun eğitimi biliyor olmaktır. Yani, yeni nesillere gelecek yüzyılda ihtiyaç duyulacak eğitimi vermekle hepimiz mükellefiz.

Bugün burada açılışını yaptığımız 50 tasarım beceri atölyesi ve önümüzdeki yıl açacağımız 50 atölye ile 2026 yılında açacağımız 50 atölye, toplamda 150 tasarım beceri atölyesi, bu amaca hizmet edecek. Bu şekilde, burada yetişen evlatlarımız teknolojiyi üniversite bittiğinde veya iş hayatına başladıklarında öğrenmeyecekler. Teknolojiyle ortaokul çağında tanışmış olacaklar.

Tasarım beceri atölyelerinin yer seçimi yaparken, teknolojiye ihtiyaç duyan dezavantajlı mahallelerdeki okullara öncelik verdik. Sosyo-ekonomik bakımından ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yoğun yaşadığı mahallelerdeki ve köylerdeki okullar bu öncelikli kategorilere dahil edildi. Bu önceliğin sonuçlarını eğitimde fırsat eşitliğini sağlama anlamında önümüzdeki yıllar boyunca da göreceğiz. Açılışını yapacağımız bu okullar, Batman’daki benzer nitelikteki çabaların ve gayretlerin bir devamıdır. Dijital sektörde bende varım projesi kapsamında öğrencilerimizi teknolojiye alışkın kılma anlamında yapılan projelerimiz ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki oyun animasyon merkezimiz de bu amaca hizmet etmektedir. Necat Nasıroğlu Külliyesiyle entegre şekilde yapılan bilim merkezimiz de bu çabaların bir yansımasıdır. Bu beceri tasarım atölyelerini İl Özel İdaresi’nin finansal desteği ile gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

Konuşmanın ardından Vali Canalp, katılımcılarla birlikte ilçelerde hazırlanan atölyelerin toplu açılışını gerçekleştirdi.

Vali Canalp, Okulun Öğretmenlerini Ziyaret Etti

Programdan sonra Vali Canalp, okul öğretmenleriyle bir araya gelerek bir süre sohbet etti ve yetkililerden yürütülen eğitim-öğretim faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

Programa Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Koç, Vali Yardımcıları Murtaza Ersöz, Mustafa Caner Culukar, Şükrü Alperen Göktaş, Beşiri Kaymakamı / Vali Yardımcısı vekili Muhammed Yılmaz, kamu kurum yöneticileri ve öğrenciler katıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.