DOLAR
32,9449
EURO
35,7631
ALTIN
2.529,53
BIST
10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
32°C
İstanbul
32°C
Açık
Pazar Açık
32°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
29°C
Çarşamba Az Bulutlu
29°C

19 MAYIS BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

Her yıl görkemli bir şekilde kutlanan 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı, binlerce kişinin katılımıyla coşkuyla kutlandı.

19 MAYIS BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI
REKLAM ALANI
19.05.2024 13:08
10
A+
A-

19 MAYIS BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

Her yıl görkemli bir şekilde kutlanan 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı, binlerce kişinin katılımıyla coşkuyla kutlandı.

Valilik bahçesinde bulunan Atatürk büstüne Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Şafi Özperk’in çelenk sunumuyla başlayan program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti. Saat 10.00’da Esentepe’de yeni yapılan Millet Bahçesinde 19 Mayıs kutlama programı devam etti. Batman Valisi Ekrem Canalp, Garnizon Komutanlığı, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, STK’lar, Oda’lar, siyasi partilerin temsilcileri ve Protokol üyelerinin yerini almasıyla kutlama programı başladı.

“19 MAYIS DİRENİŞ RUHUNUN CANLANDIĞI BİR TARİHTİR”

‘İstikbalimiz Umudu, Gözümüzün Nuru, Aydınlık Yarınlarımızın Teminatı, Türkiye’nin Gücü Kıymetli Gençler’ diyerek günün anlam ve önemine binaen konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Şafi Özperk; “​19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nızı en içten dileklerimle kutluyorum. ​Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk gençliğine armağan ettiği 19 Mayıs, milletimizin azim ve bağımsızlık aşkının dünyaya ilan edildiği, içimizdeki direniş ruhunun yeniden canlandığı bir tarihtir. 19 Mayıs 1919’da Türk milleti olarak, sömürgeci işgal kuvvetlerine karşı bir ve beraber olarak ayağa kalkmış, son ve ebedi devletimiz Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu için topyekûn bir mücadeleye girişerek destansı kahramanlıklar sergilemiş, nihayetinde kutlu bir zafere erişmiştir.” Dedi.

“BÜTÜN İMKÂNLARIMIZLA GENÇLERİN HİZMETİNDEYİZ”

Batman Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Şafi Özperk; “​​Gençlik ve spor bakanlığı olarak; yurtlarımızla, spor tesislerimizle, gençlik merkezlerimizle, Büyük Türkiye’nin aydınlık geleceğini inşa edecek, milli bilince sahip aynı zamanda karakter sahibi gençlerimiz için tüm gücümüzle çalışıyoruz. Yurdun dört bir yanında bugün meydanları bayram coşkusuyla dolduran gençliğimizin potansiyeline güveniyoruz.” dedi.

“ÖZGÜRLÜĞÜMÜZÜN, EGEMENLİĞİMİZİN VE CUMHURİYETİMİZİN TEMİNATI GENÇLERDİR”

“​Bugün biz, sizlere daha aydınlık, umutlu ve barış dolu bir gelecek için çalışırken, sizden beklentimiz, kahraman ecdadımızdan emanet aldığımız vatan ve bayrak sevgisine, özgürlük aşkına sahip çıkmanız, bu yüce değerleri sonraki nesillere aktarmanızdır. “ diyerek sözlerini sürdüren Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Şafi Özperk; “​Samsun’da yakılan meşaleyi bugün de aynı kararlılık ve gururla taşıyan siz gençlerimiz, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilerlemesinin, gelişmesinin ve büyümesinin en büyük teminatısınız. Milli değerlerine bağlı, evrensel değerlerle barışık ve geleceğe güvenle bakarak yetişmeniz, 19 Mayıs ruhunu anlamanız, benimsemeniz ve sorumluluğunu üstlenmeniz, geleceğimiz için büyük önem taşımaktadır. Sizlerden çok büyük başarılar bekliyor ve sizlere güveniyoruz. Üstlendiğiniz büyük sorumluluğun bilinciyle çok çalışacağınıza, Cumhuriyetimize kararlılıkla sahip çıkacağınıza yürekten inanıyorum. ​Bu düşüncelerle, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını tekrar kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere Kurtuluş Savaşımızın bütün kahramanlarını saygıyla anıyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

SPORCULAR GÖSTERİ YAPTI

Batman Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Şafi Özperk’in konuşmasının ardından Judo, Karate, Taekwondo, jimnastik, güreş, aerobik, muay – thai, Halk Oyunları ve wushu alanındaki sporcuların farklı gösterileri ile devam etti. Gençlik Merkezi Müzik Grubunun konseriyle devam eden 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı birçok kategoride bölge, Türkiye ve Avrupa dereceleri kazanan sporcuların ödüllendirilmesiyle sürdü. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları Gençlik Merkezinin resim, el sanatları, bilim merkezi ve farklı alanlardaki sergisinin gezilmesiyle son buldu. Program sonunda Batman Valisi Ekrem Canalp, programda emeği ve katkısı olan herkese teşekkür etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.