DOLAR
32,4399
EURO
34,7477
ALTIN
2.423,27
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman
Hafif Yağmurlu
28°C
Batman
28°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C

“Seçimin kaybedeni DEM Parti’dir”

AK Parti Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, İl Başkanı A. Akif Gür, Belediye Başkanları ve İlçe Başkanları ile birlikte basın mensuplarıyla iftarda buluşarak seçim sonuçlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

“Seçimin kaybedeni DEM Parti’dir”
REKLAM ALANI
08.04.2024 12:45
10
A+
A-

TPAO Kristal Park sosyal tesislerinde tertiplenen iftar programında Milletvekili Ferhat Nasıroğlu ve Belediye Başkanları Seçim sürecini ve sonuçlarını değerlendirip soruları cevaplandırdılar. Kristal Park tesislerinde gerçekleşen toplantıya AK Parti İl Başkanı Akif Gür, AK Parti eski belediye başkan adayı Adil Sebati Ceylan, Kozluk Belediye Başkanı Veysi Işık, Gercüş Belediye Başkanı Gündüz Günaydın, Sason Belediye Başkanı İrfan Demir, Yücebağ Belde belediye başkanı Abdullah Bil, Bekirhan Belde Belediye Başkanı Fırat Karabulut, Beşiri eski belediye başkanı Sait Karabulut, Hasankeyf’ eski belediye başkan adayı Adnan Can ve Balpınar eski Belde Belediye Başkanı Hüseyin Geylani, Gercüş İlçe Başkanı İbrahim Torlak, Hasankeyf İlçe Başkanı Nevzat Dilekçi, Kozluk İlçe Başkanı Abdüllatif Baltaş, Sason İlçe Başkanı Mehmet Böğüş, Beşiri İlçe Başkanı Abdurrahman Şen, Yücebağ Belde Başkanı Ethem Çetinkaya ve Bekirhan Belde Başkanı Ümit Bulat yeraldı.

“2 BELEDİYE BAŞKANLIĞINI KAYBETTİLER”

Seçimin kaybedeninin Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) olduğunu kaydeden Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, “Bakın geçen dönem dört tane belediye başkanlığı kazanmışlardı, bugün ikiye düştü. Tabii önümüzde bir süreç var. Bu 4, 5 yıllık bir süreçte iktidar partisinin milletvekili olarak ben Batman’da arkadaşlarımızla beraber, ne yapılması gerekiyorsa bunu, açık yürekli olan, bizimle samimi bir şekilde bir araya gelmek isteyenlere kapımız açıktır. Toplumun hangi kesiminden olursa olsun biz kimseyi ötekileştirmiyoruz. Bizim kendimize göre bir hayat felsefemiz var; kendimize göre bir Batman sevdamız var; bir duruşumuz var. Bunu da devam ettireceğiz. Bizler hizmet edeceğiz. Vatandaşımıza yardımcı olmakla ilgili ne yapılması gerekiyorsa yapacağız” dedi.

“DÖRT MİLLETVEKİLİ ÇIKARIYORDUK”

Yerel seçim süreci geçirdiklerini ama sanki genel seçim olmuş gibi bir algı yaratıldığını ifade eden Nasıroğlu, “Eğer bugün Batman’da bir genel seçim olsaydı biz dört tane milletvekili çıkarıyorduk, bir tanesini de başka bir parti çıkarıyordu. Biz beş tane belediye başkanlığı kazanmışız, diğerlerinin tamamı ise altı tane kazanmış. Dolayısıyla belediye başkanlığı olarak da baktığınızda üç tane büyük ilçeyi, iki tane de beldeyi kazandık. Diğer iki tane belediyeyi de kazanan arkadaşlar, çok ilginçtir ki, bizden belediye başkan adayı olmak için müracaat eden kardeşlerimiz. Biz onları yeterli görmedik, başka partilere gidip aday oldular ve kazandılar. Tabii bütün bunların neticesinde biz iktidar partisi olmanın sorumluluğunu da yaşıyoruz. Ben bütün 11 belediye başkanını da tebrik ediyorum, muvaffakiyetler diliyorum. İnşallah Batman’a hep beraber güzel şeyler kazandırırız” dedi.

“NE GEREKİYORSA YAPACAĞIZ”

Eksiklerini gidermek için gerekeni yapacaklarını belirten milletvekili Nasıroğlu, “Elbette eksiklerimiz olacaktı. Sizlerin vasıtasıyla, bizim belediye başkanları vasıtasıyla, parti teşkilatı vasıtasıyla biz bu eksiklerimizi gidermeyle ilgili de ne gerekiyorsa yapacağız. Evet, Batman’da bir oy düşüklüğü yaşadık. Bunun temel nedeni, biz artık Batman’da biz biraz siyasetin dışına çıkmak istiyoruz. Değişim zordur; değişimin karşısında güçlü iradeler vardır. Biz iddia ile çıktık ve dedik ki biz Batman’da siyaseti artık klasik siyasetin dışına taşıyacağız. Buna karşı bir cephe oluşturuldu. Nasıl ki ilçelerde bu ittifaklar bizim kazanmamamız için bir araya geldilerse, Batman merkezde de maalesef bize yakın gibi görünen, arka planda birbirleriyle ittifaklar kuran bir zihniyet var. Batman’ın eski Batman olması için hala o hayallerin peşinde koşan insanlar var. Artık o bir hayaldir; Onun bir daha geriye gelmesi mümkün değil” dedi.

“BİZ KAOS İSTEMİYORUZ”

Batman’n teknoloji ve  sanayi kenti olacağını ifade eden Nasıroğlu, “Batman’ın geleceğini iyi hazırlayan bir yönetim olacak; düşünce gelişecek ve biz çocuklarımıza çok iyi bir gelecek hazırlayacağız. Biz projelerimizi sunduk. İnşallah yeni gelen belediye başkanlarımız bu projelerimizden faydalanır; bunların hayata geçirilmesine yönelik adımlar atarlar. Biz o konuda da yardımcı oluruz. Başlatılan projeler vardı; inşallah onları tamamlama cesareti olur. Yani biz Batmanlılar Batman’ı yönetsin istiyoruz. Biz kaos istemiyoruz. Biz Batman’da farklı birilerin gelip, arka planda birilerini yöneten bir anlayışı istemiyoruz. Kendine inanan bir yönetim olacak. Bizim belediye başkanlarımızın hepsi bu kabiliyette, bu ferasette ve kendilerini yönetebilecek kapasitededirler. Yani biz bu dört yıllık süreçte Batman’a çok değer katacağımıza inanıyoruz. İnşallah göreceksiniz. Hep beraber şu Batman’ı hak ettiği yere taşıyalım” dedi.

“BELLİ BİR KESİMİ SANDIĞA GETİREMEDİK”

Belli bir kesimi sandığa getiremediklerini ifade eden Milletvekili Nasıroğlu, “Batman’da oy kullanma oranımız yüzde 69, bizim Gercüş’te ise yüzde 88’di. Yani biz aslında belli bir kesimi sandığa getiremedik. Aslında bizim seçmenimiz bunlardı; veyahut da küskünlerdi. Gercüş’te yüzde 88 oy kullanımı var ama Batman’da ise bu oran yüzde 69’da kaldı. Hakikaten insan üzülüyor. Bunlar belki sandığa gitmedi; belki onların etkileşimde olduğu insanlarla bir şeyi oldu. Bir gerçek daha var ki, Türkiye’nin genelindeki bu ekonomik dalgalanma olumsuz etkiledi. Özellikle büyük illerde bu dalgalanmanın bir etkisi oldu. Cumhurbaşkanımız da bunu söylüyor; orta vadeli plan çerçevesinde ekonomiyi rayına koymak için bir fırsattır da. Çünkü eğer biz orta vadeli planı rayına oturtursak Türkiye tekrar o eski hızına kavuşur. Tabii biz özel sektörün gücüne inanıyoruz. Zaten ekonomideki hamlelerimiz de özel sektör üzerine kurgulanıyor” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.