DOLAR
32,5073
EURO
34,8805
ALTIN
2.431,79
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman
Az Bulutlu
29°C
Batman
29°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
24°C
Çarşamba Yağmurlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
22°C

‘Yeşil Kütüphane’nin temeli atıldı

Gültepe mahallesinde bulunan Karabağ parkı karşısında 250 kişilik kapasiteye sahip olan ‘Yeşil Kütüphane’nin temeli atıldı.

‘Yeşil Kütüphane’nin temeli atıldı
REKLAM ALANI
17.03.2024 15:15
5
A+
A-

Kütüphanenin temel atma töreni Vali Ekrem Canalp ve Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, kamu kurum yöneticilerinin katılımı ile gerçekleştirildi. Kütüphanenin temel atma töreninde konuşan Vali Canalp, “Dünyadaki Seattle modeli olarak bilinen modelin artık Türkiye’deki adı Batman modelidir. Merkezimizdeki Şehit Şenay Aybüke Kütüphanemizin yanında merkezde dört, ilçelerimizde üç bu şekildeki esaslı kütüphane kurmak suretiyle inşallah da Türkiye’ye örnek olan bu projeyi hayata geçiriyoruz” diye konuştu.

“ENERJİSİNİ KENDİNİ ÜRETECEK”

İnşa edilecek Yeşil Kütüphane hakkında bilgi veren Vali Canalp, “Kütüphanenin 2 bin 600 metrekarelik bir alana üzerine tek katlı olarak inşa edileceğini, içerisinde 500 metrekarelik bir süs havuzu, 450 metrekarelik bir Sergi yolu yolu, 250 kişilik okuma ve araştırma salonu, 60 metrekarelik idari birimler, 60 metrekare sanat atölyesi, 60 metrekarelik bir bilgisayar kodlama atölyesi, 65 metrekarelik bir kafeterya, 400 metrekare 150 kişilik yarı açık bir amfi ve 350 metrekarelik de bir iç avlusu olacak. İnşa edilecek kütüphane ekolojik ve yeşil bir kütüphane olacak. Çatıya koyacağımız güneş panelleri ile kütüphaneye ihtiyacı olan enerjiyi kendisi üreten bir akıllı bina olacak. Aynı zamanda yine yağan yağmur suları hemen tabanda bulunan bir alanda biriktirilmek suretiyle ihtiyacı olan suyu da kullanım suyunu da yine kendisi temin eden bir yapı olacak” diye konuştu.

“BATMAN’IN SİMGELERİNDEN OLACAK”

Kütüphane binasının tarz itibariyle de Batman’ın simge yapılarından bir tanesi olmaya aday bir yapı olacağını ifade eden Vali Canalp, “İçerisinde kullanacağımız materyaller bir, brüt beton kullanacağız. Yani brüt beton derken, beton olarak yapıldıktan sonra üzerine sıva gibi, alçı gibi, boya gibi herhangi bir kimyevi unsurlar olmayacak. Bunun dışında kullanacağımız diğer malzemeler de cam gibi ve ahşap gibi geri dönüşüm malzemesi olacak” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.