DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman
Parçalı Bulutlu
34°C
Batman
34°C
Parçalı Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C

Nevroz 20 Mart’ta kutlanacak

Batman’da 2024 Nevroz’u için tarih belli oldu. Batman’da bu yıl gerçekleşecek Nevroz kutlamaları 20 Mart Çarşamba günü Pazaryeri mahallesinde bulunan Nevroz alanında kutlanacak.

Nevroz 20 Mart’ta kutlanacak
REKLAM ALANI
13.03.2024 09:04
17
A+
A-

 “TALEPLERİMİZİ HAYKIRACAĞIZ”

Batman’da gerçekleştirilecek Nevroz kutlamalarına ilişkin Batman Nevroz Tertip Komitesi, Genel- İş sendikasında bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Tertip komitesinde DEM Parti il eş başkanı Mustafa Mesut Tekik, Bermal Can, Yakup Orak, Nezahat Toprak, Mahmut Sağır, Leyla Kaymaz ve M. Salih Türmüş yer aldı. Tertip Komitesi adına açıklamada bulunan DEM Parti İl eşbaşkanı Tekik, bu yıl Elazığ’ın Karakoçan ilçesinde 15 Mart’ta Nevroz ateşinin yakılacağını kaydetti. Batman’daki Nevroz ateşinin 20 Mart Çarşamba günü yakılacağını belirten Tekik, “Nevroz, tarih sahnesinde zulme, haksızlığa karşı bir direniş olarak çıktı. Nevroz aynı zamanda tıpkı Rönesans gibi yeniden doğuş, özgür yaşama geçiş gibi anlamlar içeriyor tarihsel olarak. Biz 20 Mart’ta kutlayacağımız 2024 Nevrozunda da Batman Tertip Komitesi olarak Nevrozda Kürt halkının birliğini, Kürt halkının tüm dünya halkları gibi bir dilinin, kültürünün, varlığının bir statüye kavuşması gerektiğini, Türkiye içerisinde eşit yurttaşlık temelinde bir anayasal güvenceye kavuşturulmasını, Kürtçemizin bir eğitim dili olmasını, hatta ikinci dil olarak resmi dil olmasını ve özgürlüğe, eşitliğe ve adalete dair taleplerimizi haykıracağız” dedi.

SÜRPRİZ SANATÇILAR KATILACAK…

Kutlamalara DEM Parti eş genel başkanı Tuncer Bakırhan’da katılacağını belirten eşbaşkan Tekik, “DEM Parti Muş milletvekilimiz Gülistan Kılıç Koçyiğit ve pek çok milletvekili arkadaşımız, belediye başkan adayı arkadaşımız Nevroz alanımızda halkımızı selamlayacak. Müzik gruplarımız ve sürpriz sanatçılarımız var. Halkımız orada baharın, özgürlüğün müjdecisi olan Nevrozlarını kutlamaya davet ediyoruz” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.