DOLAR
32,2802
EURO
34,7191
ALTIN
2.397,12
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
22°C
İstanbul
22°C
Açık
Salı Açık
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Çok Bulutlu
17°C
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C

ÖNCE KANSERİ YENDİ, SONRA YEMEK FENOMENİ OLDU

Ankara’da yaşayan ve 4 yıl boyunca kanser tedavisi görüp, kanseri yenmeyi başaran ev hanımı Şerife Kaya, insanlara faydalı olmak için sosyal medyada yemek sayfası açıp kısa zamanda tanındı.

ÖNCE KANSERİ YENDİ, SONRA YEMEK FENOMENİ OLDU
REKLAM ALANI
11.01.2024 18:36
132
A+
A-

Önce kanseri yenmeyi başaran Kaya, ardından sosyal medyada ‘dogall.recell’ ismiyle bir Instagram hesabı açarak yemek fenomeni olmayı başardı. Hayatla barışık olduğunu ve kansere yakalanmasına rağmen mücadelesinin aralıksız sürdürdüğünü belirten ev hanımı Şerife Kaya, yaklaşık 4 yıldır farklı reçel, pasta, baklava ve yöresel ev yemekleri tarifleriyle, insanların gönlünde taht kurduğunu söyledi.
“BAHÇEMDE DOĞAL ÜRÜN YETİŞTİRDİM”
Hayata sımsıkı sarılmak ve doğal beslenmek için bahçesinde doğal ürünler yetiştirmeye başladığını belirten ev hanımı Şerife Kaya; “4 yıl önce bana kanser teşhisi konuldu. Hiçbir zaman hayat mücadelesini bırakmadım. Doğal beslenmek için kendi bahçemizde ürünler yetiştirmeye eve onları tüketmeye başladım. Doğal yollarla sağlıklı beslenmeye ve hayata daha pozitif baktım. Kanser hastası olarak doğal beslenmek benim ve herkes içinde daha iyi olabileceğini düşündüm. Bunu başarabileceğimize inandım ve insanların da bunu başarabileceklerini gösterdim. Yine arkadaşlarımın tavsiyeleriyle mutfakta daha çok vakit geçirip, kendime özel tarihleri yapmaya başladım. Hem ekonomik hemde lezzetli yemekler ortaya çıkınca, bunlardan herkesin faydalanmasını istedim. Bunu da sosyal medyanın gücünü kullanarak başardım. Önce çevrem sosyal medya hesabımı takip etmeye başladı. Kısa zamanda bir zincir halkası oluştu. On binlerce takipçimiz oldu. Takipçilerimiz her gün farklı lezzet tarifleri öğrenmek istiyor. Bizde elimizden geldiğince yapmaya çalışıyoruz.” dedi. ‘Mutfağımı, hayatı ve yaşamayı çok seviyorum’ diyen ev hanımı Şerife Kaya, herkesin kendisini sosyal medya hesabından tapi etmesini istedi.


“SAĞLIKLI BESLENMEK EV YEMEKLERİNDEN GEÇER”
Sağlıklı beslenmenin altın kuralının evde doğal ürünlerle yemek pişirmek olduğunu belirten Şerife Kaya, herkesin buna dönmesi gerektiğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü; “Bütün kadınlarımıza ricamız evde doğal ürünlerle evde yemek yapmalarıdır. Ayrıca evde yemek yapmak maliyet açısından da avantaj sağlar. Evde yemek yapmayı teşvik etmek için; evde yemek yapmak bir iş yükü gibi görülmeden keyifli ve pratik bir hale dönüştürülebilir.”
Şerife Kaya dogall.recell Instagram hesabı takip linki https://www.instagram.com/dogall.recel?utm_source=qr&igsh=YnA5cGF2cDRna2xt

Haber; Sibel DUYMAZ – Osman Mirpaşa SEYREK

Yorumlar

  1. Atilla Yıldırım dedi ki:

    Azminizi kutluyorum Şerife hanım size sağlık sıhhat diliyorum gurup arkadşı olarak.Haberi yapan Osmanbeyede teşekkürler