DOLAR
32,5225
EURO
34,8925
ALTIN
2.437,74
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman
Az Bulutlu
29°C
Batman
29°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Yağmurlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
22°C

BESO’dan ‘Büyük Esnaf Buluşması’

Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı, Batman Valisi Ekrem Canalp’ın başkanlığında ‘Büyük Esnaf Buluşması’ yaparak esnafların sorun ve taleplerini dinleyecek.

BESO’dan ‘Büyük Esnaf Buluşması’
REKLAM ALANI
23.01.2024 21:21
3
A+
A-

Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası (BESO) Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi’nin girişimleriyle kentte bulunan esnaflar, Vali, belediye başkan vekilleri, kurum müdürleri ve belediye birim müdürlerine sorunlarını iletmek, istek ve taleplerini söylemeleri ve çok daha güzel bir Batman oluşturmak için buluşturacak. Geçtiğimiz günlerde Vali yardımcıları Murtaza Ersöz ve Şükrü Alperen Göktaş başkanlığında Valilik toplantı salonunda Esnaf ve Sanatkarlar Odası yönetimi, sektör temsilcisi ve çeşitli iş dernekleri başkanlarının katılımıyla sorunların tespiti ve büyük esnaf buluşması için yol haritası çizilerek, hazırlıkların yapılması için ön çalışma gerçekleştirildi.

ÇİFTÇİ’DEN 25 MADDELİK SUNUM

Vali yardımcılarının yapılacak esnaf buluşmasının önemi ve faydasından bahsetmesinin ardından Batman’ın sorunlarıyla ilgili kısa bir konuşma yapan BESO Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, Batman esnafının ve ilimizin öncelikli sorunlarından olan 25 maddelik bir sunum da bulundu. Başkan Çiftçi aynı zaman da ilimizin genel sorunlarından olan hırsızlık ve madde bağımlılığı ile ilgili de bir çalışma planı ve program taslağı sundu. Başkan Çiftçi, “İlimizin ve esnafımızın tespit ettiğimiz birçok sorunu vardır. Bu gelişmeler sonucun da sayın Valimiz Ekrem Canalp ile görüşerek ‘Büyük Esnaf Buluşması’ programı yapmak istediğimizi ve bu programın hem esnafımıza ve hem de ilimize çok büyük katkı sunacağını belirttik. Valimiz bu fikrimizi çok değerli buldu ve gerekli girişimleri yapmamızı söyleyerek sayın Vali Yardımcılarımız ile bir ön toplantı ve çalışma yapmamızı istedi. Değerli Vali Yardımcılarımızın da girişim ve katkıları sonucunda ön toplantı ve çalışmamızı yapma fırsatını bulduk. Esnafımızın ve ilimizin tespit ettiğimiz sorunlarını, taleplerini ve bazı çözüm önerilerimizi maddeler halinde raporlayarak sunumumuzu yaptık. Otopark sorunu, elektrik kesintilerine hızlı müdahale, üretim yapan firmalara yer tahsis edilmesi, artan hırsızlık ve madde bağımlılığına karşı bazı öneriler de bulunduk. Bunların dışında PTT’nin kargoda ki aksaklıkları, ilimizden farklı şehirlere uçak seferlerinin başlaması ve mevcut seferlerin arttırılması, sigorta primi desteği, faizsiz kredi ve hibelerin verilmesi gerektiği gibi önemli hususlardan oluşan taleplerimizi de tekrar dile getirdik. Toplantıya katılan tüm sektör temsilcilerine tek tek söz hakkı vererek, sorun ve isteklerini not aldık. İlerleyen zamanlar da Necat Nasıroğlu Külliyesi’nde Valimizi Ekrem Canalp’ın katılımıyla ‘Büyük Esnaf Buluşması’ ile Batmanımızı ileri bir seviyeye götüreceğimizi düşünüyorum. İlimiz ve esnafımız için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.