DOLAR
32,4147
EURO
34,7678
ALTIN
2.419,29
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman
Hafif Yağmurlu
24°C
Batman
24°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
23°C
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

“10 OCAĞI BURUK KARŞILIYORUZ”

10 Ocak Gazeteciler Gününü, Gazze’de yaşanan soykırım ve gazetecilere yönelik katliamım gölgesinde karşıladıklarını belirten BEMMED Başkanı Özcan, gazetecilere yönelik cinayetler karşısında tüm basın mensuplarının seslerini yükseltmelerini istedi.

“10 OCAĞI BURUK KARŞILIYORUZ”
REKLAM ALANI
09.01.2024 13:10
14
A+
A-

Batman Medya Mensupları Derneği (BAMMED) Başkanı Mehmet Salih Özcan, 10 Ocak Gazeteciler Günü Münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

GAZETECİLER ALÇAKÇA KATLEDİLİYOR

Amerika ve emperyalist Batının sınırsız desteğini arkasına alan Siyonist rejimin Gazze ve Filistin’in diğer bölgelerinde giriştiği insanlık dışı katliam ve soykırımdan ötürü gazeteciler gününü buruk karşıladıklarını vurgulayan Özcan, “Gazze’de insanlık tarihinin en vahşi soykırımlarından biri yaşanıyor. Özellikle gazeteciler alçakça katlediliyor. Haber yapma peşinde koşan, tek amaçları yaşanan gerçekleri dünyaya duyurmak olan savunmasız, günahsız meslektaşlarımızdan onlarcası vahşice katledildiler. Dünyanın gözleri önünde yaşanan bu acımasız infazlardan ötürü sevinemiyoruz. Bu günümüzü buruk kutluyoruz” dedi.

BASIN MENSUPLARI MESLEKTAŞALRINA YÖNELİK KATLİAMA SESSİZ KALMAMALI

Duyarlı, insanlığını yitirmemiş tüm basın mensuplarının gazetecilere yönelik infaz ve cinayetlere tepki göstermesi gerektiğini belirten Özcan, “Uluslararası hukuk savaş ortamları dahil hiçbir şekilde gazetecilerin hedef alınmasını kabul etmiyor. İnsanların haber alma hürriyetlerini engellemek, bunun için gazetecileri hedef almak büyük bir suçtur. Tüm basın organlarının, basın mensuplarının bu cinayetlere yönelik seslerini yükseltmeleri, Siyonist rejimi mahkûm etmeleri gerekir” ifadelerini kullandı.

YEREL BASIN BİR ŞEHRİN HAFIZASI VE KALBİ MESABESİNDEDİR

Yerel basının sorunlarıyla ilgili de konuşan Özcan, “Ne yazık ki yerel basın kâğıt ve diğer baskı malzemelerine gelen fahiş zamlardan ötürü çok sıkıntılı günler yaşıyor. Yerel basın bir şehrin hafızası, atan kalbi mesabesindedir. Halk ile yetkililer arasında en etkili iletişim aracı yerel basındır. Yerel basının güçsüz olduğu yerlerde halkın birçok sorununun gündeme gelmediğini ve çözülemediğini biliyoruz. Yetkililer çeşitli projelerle yerel basına sahip çıkmalı, yerel basının yaşamasına katkı sağlamalıdırlar” dedi.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.