DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman
Az Bulutlu
34°C
Batman
34°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
34°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C

“Projelerin tacı olacak”

Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp’in katılımıyla, projesi tamamlanan ‘Engelsiz Yaşam Merkezi’nin tanıtımı gerçekleştirildi.

“Projelerin tacı olacak”
REKLAM ALANI
05.12.2023 09:27
38
A+
A-

7 DÖNÜM ÜZERİNE KURULUYOR…

7 Dönüm arazi üzerinde kurulacak Engelsiz Yaşam Merkezi 4.200 metrekare kapalı alana sahip olacak. İçerisinde; 7 farklı alanda eğitimlerin yapılacağı merkezde; idari birim odaları, 11 bireysel oda, 5 grup odası, 6 atölye, 3 yüzme havuzu, 1 spor salonu ve 1 oyun salonu yer alacak. Fizyoterapi, ergoterapi, uzay terapi ve duyu bütünleme gibi hizmetlerin de yer alacağı yaşam merkezi töreninde konuşan Vali Ekrem Canalp, “Merkezimiz faaliyete geçtiği zaman 7 ayrı engel grubuna hizmet verecek. Bu engelli branşları görme engelliler, işitme engelliler, konuşma, engelliler, bedensel engelliler, zihinsel engelliler, özel öğrenme güçlüğü çekenler ve gelişim bozukluğu yaşayan bütün engelli grubuna hizmet verecek. Devlet olarak engellilerimize yönelik bu ve benzeri faaliyetleri sürekli yapıyoruz ama burada yapacağımız bu proje Batman’da yapılmış olan projelerin tacı olacak. Belki de en büyüğü, en kapsamlısı olacak” dedi.

“19 BİN 522 AİLEYE ENGELLİ MAAŞI VERİYORUZ”

Batman’da 19 bin 522 ailenin engelli aylığı aldığını belirten Vali Canalp, “19 bin 522 aile merkez ve ilçeler dahil olmak üzere ve evde bakım ücreti alan ailelerdir. Sadece 11 aylık dönem içerisinde Kasım sonu itibariyle bu şekilde 19 bin 522 ailemize vermiş olduğumuz maddi maaş olaraktan karşılığı 1 milyar 556 milyon liradır. Dolayısıyla da devlet olarak engellilerimize yönelik sadece bu rakam bile tek başına engellilerimize yönelik vatandaşlarımıza yönelik nasıl bir yaklaşım içerisinde olduğumuzu anlatmaya başlı başına yetecektir. Batmanımızda bunların dışında, Batman Belediyesi olarak 3 ayrı engelli spor kulübümüz var ve her birisini belediye olarak destekliyoruz” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.