DOLAR
32,3492
EURO
34,8471
ALTIN
2.390,80
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
24°C

Bu acıyı ortadan kaldıracağız

Bu acıyı ortadan kaldıracağız
REKLAM ALANI
23.11.2023 09:16
80
A+
A-

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanları Çiğdem Kılıçgün Uçar ve Keskin Bayındır ile Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Batman milletvekilleri Zeynep Oduncu, Mehmet Rüştü Tiryaki, Mardin Milletvekilleri Beritan Güneş, Kamuran Tanhan ve sivil toplum kuruluşlarından oluşan heyet, selde 4 kişinin yaşamını yitirdiği Seyitler Mahallesi’ni ziyaret etti. İlk olarak yaşamını yitiren vatandaşlar için kurulan taziyeyi ziyaret eden heyet, sonrasında mahalleyi gezerek sıkıntılarını dinledi. Mahallede bulunan kanalın üstüne beton atıldığını ve bu nedenle çok fazla zarar gördüklerini belirtti.

Heyet mahalleyi gezdikten sonra açıklamalarda bulundu.

“4 İNSANIMIZ YAŞAMINI YİTİRDİ”

Burada konuşan Keskin Bayındır, sözlerine dayanışma dileklerini ileterek başladı. Mahallede büyük bir kanalın bulunduğunu ve yağmur yağdığında, suların bu kanala döküldüğünü belirten Bayındır, kayyımın kanalı kapattığını aktardı. Bu ailelerimizin çığlığına kimse gelmedi. Vali ve kayyım Gelip bu evleri gezsin, kıyafetsiz, ayakkabısız, aç çocuklara baksın. Bugün yaşananlar bu kayyım zihniyetinin sonucudur. Bu kanalı sakladıkları için 4 insanımız yaşamını yitirdi. Kimse evine giremiyor” ifadelerini kullandı.

“ACIYI BERABER KALDIRACAĞIZ”

DBP, HEDEP ve diğer kurumlar olarak ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını söyleyen Bayındır, “Arkadaşlarımız halkın içinde. Yatma, yemek, kıyafet için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Bugün yardım günüdür. Bugün bu mahalleye, şehre elimizden gelen her yardımı yapalım. En önemli şey yatacak yere ve kıyafete ihtiyaç var. Ama kayyım burada yatacak yer, kıyafet yerine gelip çorba veriyor. Halkımıza sesleniyoruz. Bu seli, acıyı beraber kaldıracağız. El ele verip halkımızın acısını ortadan kaldıracağız. Batman halkımızdan imkanı olan bu mahalleye gelip, komisyonumuzla iletişime geçsin. Birlikte dayanışalım. Hava soğuk. Halkımız, çocuklarımız, yaşlılarımız bu Kasım ayında sokakta kalmasınlar. Bu durumu ortadan el ele kaldıralım” diyerek, Batman halkına çağrıda bulundu.

Heyet, Bayındır’ın açıklamalarının ardından mahallede mağduriyet yaşayan yurttaşları ziyaret etmeye devam etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.