DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman
Az Bulutlu
34°C
Batman
34°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
34°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C

Bozuk Musluklarımızı Onaralım

EVİMİZDE ALACAĞIMIZ TEDBİRLERLE SU TASARRUFU SAĞLAYABİLİRİZ

Bozuk Musluklarımızı Onaralım
REKLAM ALANI
27.11.2023 18:14
74
A+
A-

Bozuk Musluklarımızı Onaralım

EVİMİZDE ALACAĞIMIZ TEDBİRLERLE SU TASARRUFU SAĞLAYABİLİRİZ

Batman Belediyesi, kentin içme suyu ihtiyacının kesintisiz bir şekilde karşılanabilmesi için vatandaşlara suyun tasarruflu kullanımı konusunda çağrıda bulundu.

Büyükşehir yolunda emin adımlarla ilerleyen Batman’da artan nüfusla birlikte yapılaşma ve su kullanımı artıyor. Evde alınabilecek tedbirleri sıralayan Batman Belediyesi Su ve Kanalizasyon (BASKİ) Müdürlüğü, şebeke suyuyla bağ, bahçe sulanmamasını, halı yıkamalarında suyun tasarruflu kullanılmasını istedi.

Batman’da her ne kadar su sıkıntısı yaşanmasa da, suyu dikkatli kullanarak tasarrufun elden bırakılmaması gerektiğini belirten yetkililer: “Gelecekte su sorununun yaşanmaması için bugünden bazı tedbirlerin alınması gerekiyor. Evimizde akan muslukları mutlaka onarmalıyız. Saniyede bir damla su akıtan musluk yılda 12 bin litre su harcar. Bunu Batman geneline yaydığımızda astronomik rakamlara tekabül etmektedir. Bulaşıklar, elde yıkamak yerine tasarruflu makinelerde yıkandığında yılda 31 bin litre su tasarruf sağlayabiliriz. Tarımda kullanılan vahşi sulama yöntemi de yüzde 50 su kaybına neden olmaktadır. Öte yandan, tasarruflu su başlığı kullanılması ve muslukların ucuna birkaç liralık perlatör takılması halinde ciddi oranda su faturasında tasarruf sağlanacaktır. Duşta boşa akan suyun temizlik için kullanılması da başlıca alternatif tasarruf tedbirleri arasında yer almaktadır” diye kaydetti.

Vatandaşların yanı sıra kendilerinin de su tasarrufu konusunda bir dizi önlem ve tedbirler alındığını hatırlatan Batman Belediyesi: “Altyapı seferberliği kapsamında özellikle asbestli borularda köklü değişiklik yaptık. Bununla birlikte hem su kalitesini artırdık hem de kayıp kaçak oranlarında büyük ölçüde düşüş sağlayarak tasarruf elde ettik. Kayıp kaçak su çalışmalarımız aralıksız devam etmektedir” diye belirtti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.