DOLAR
32,3802
EURO
34,7722
ALTIN
2.440,28
BIST
9.999,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman
Az Bulutlu
30°C
Batman
30°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C
Cuma Az Bulutlu
22°C

165 Bin Adet Fidan Toprakla Buluştu

Bu yıl “Geleceğe nefes,  cumhuriyete nefes” temasıyla gerçekleştirilen Milli Ağaçlandırma Günü etkinlikleri kapsamında ilimiz genelinde 165 bin adet fidan toprakla buluşturulacak.

165 Bin Adet Fidan Toprakla Buluştu
REKLAM ALANI
16.11.2023 08:53
73
A+
A-

İlimizde fidan dikimi, Valimiz Ekrem Canalp ve Eşi Dr. Ayten Canalp’in katılımıyla “Kuşak ağaçlandırma projesi” kapsamında Batman Çevre yolu kenarında gerçekleştirildi.

Fidan dikimi öncesi bir konuşma yapan Valimiz, ülkemizin orman varlığı ve ilimizde yürütülen ağaçlandırma faaliyetlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Valimiz, “Dünyada, bu şekilde ağaçlandırmayı gün olarak ve bir festival havasında kutlayan çok az millet var. Bugün istisnalar dışında genellikle ülkelerde olan şey; orman alanları küçülüyor. Ama dünyada sadece birkaç ülke var ki, orman alanları sürekli genişliyor. O birkaç ülkeden biri de Türkiye’dir. Bütün dünyada ormanlık alanları daralırken, Türkiye’de neden artıyor?   Bugün burada il protokolünün dışında burada kimler var; anasınıfı, ilkokul, ortaokul, lise ve üniversiteden öğrencilerimiz var. Biz, şunu yapıyoruz, ağaç sevgisini ve çevre bilincini çocukluktan itibaren yeni nesillerin ruhlarına, bedenlerine ve beyinlerine sürekli nakşediyoruz. Hepimiz ağaçlandırmanın ve ormanın ne olduğunu ilkokul çağlarından itibaren bilerek büyüyoruz. Bugün burada bir fidanı elleriyle toprakla buluşturan her evladımız, ileride ormanın ne anlama geldiğini biliyor. Bu evlatlarımız ileride hangi makam ve mevki sahibi olurlarsa olsunlar, bunlar ağaç ve orman sevgisiyle büyümüş olacaklar. Dünyada hemen hemen bütün ülkelerde orman varlığı azalırken Türkiye’de artmasının temel sebebi budur. Bizim için bu ağaçlandırma ve orman, milli bir konudur ve biz bu çerçeve içerisinde ilerliyoruz. Geçen yirmi yıllık süre içerisinde Türkiye’de 1.9 milyon hektar alan yeniden orman alanı olarak milli topraklarımızın içerisine ilave olarak katılmıştır. Yapmış olduğumuz bu çalışmalar sonucunda Türkiye şuanda dünyada en fazla orman varlığına sahip 26. ülke haline gelmiştir.

Batmanımızda da aynı şekilde bu çaba ve gayretlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Bu çerçevede yapacağımız ehemmiyetli işlerden bir tanesi şuandaki Batman’ın çevresindeki karayollarının kenarlarına, orta refüjler ağaçlandırılacak. Milli ağaçlandırma gününde bunun startını veriyoruz. Yol güzergahları boyunca kuşak ağaçlandırma projesini başlatıyoruz. Bu projenin ikinci etabı olarak Batman’a bir taraftan Siirt’ten bağlanan yollar, bir tarafından Kozluk istikametinde bağlanan yollar, Hasankeyf ve Diyarbakır istikametinde bağlanan bütün yollar yol güzergahları boyunca da kuşak ağaçlandırma projesi yapacağız. Batman’a nereden girerseniz girin bu yeşil kuşak içerisinde yolculuk yapmış olacaksınız” diye konuştu.

Projede bir aksaklığın yaşanmaması için Valilik koordinesinde ilgili bütün kurumların koordineli bir şekilde çalışacaklarını ifade eden Valimiz, İlimizin çevre illere bağlantısını sağlayan karayolları kenarında toplam 30 km’lik hat boyunca; Batman Belediyesi, İl Özel İdaresi ve Orman işletme Müdürlüğü’nün işbirliğiyle 30 bin adet fidan dikilerek, yeşil bir koridor oluşturulacağını belirtti.

Konuşmanın ardından yüzlerce fidan toprakla buluşturularak, can suyu verildi.

Fidan dikme törenine; Valimizin yanı sıra Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Koç, Vali Yardımcıları Murtaza Ersöz ve Mustafa Caner Culukar, İl Emniyet Müdür Vekili, İl Jandarma Komutanı, siyasi partilerin il başkanları, kamu kurum yöneticileri, STK temsilcileri, oda başkanları, basın mensupları ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.