DOLAR
32,3978
EURO
34,7823
ALTIN
2.433,24
BIST
10.051,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Batman
Hafif Yağmurlu
30°C
Batman
30°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C
Cuma Az Bulutlu
23°C

100. YILIN ANISINA ‘100 KİŞİLİK DEV KORO’ SAHNEDEYDİ

Haber; Sibel DUYMAZ / Ankara / Türkiye’nin gündeminden düşmeyen ve yaptığı başarılı ‘Koro Konserleriyle’ adından söz ettiren, Tanzer Kartal yönetimindeki müzik korosu, 20 Kasım 2023’te adeta Ankara’yı salladı.

100. YILIN ANISINA ‘100 KİŞİLİK DEV KORO’ SAHNEDEYDİ
REKLAM ALANI
21.11.2023 13:44
52
A+
A-

100. YILIN ANISINA ‘100 KİŞİLİK DEV KORO’ SAHNEDEYDİ

Haber; Sibel DUYMAZ / Ankara

Türkiye’nin gündeminden düşmeyen ve yaptığı başarılı ‘Koro Konserleriyle’ adından söz ettiren, Tanzer Kartal yönetimindeki müzik korosu, 20 Kasım 2023’te adeta Ankara’yı salladı.

Cumhuriyetin 100. Yılı anısına sahneye 100 kişilik korosuyla çıkan Tanzer Kartal, Ankara Yeni Mahalle Belediyesi Nazım Hikmet Kongre Salonu adeta deyim yerindeyse tarih yazdı.

ATATÜRK’ÜN SEVDİĞİ ŞARKILAR SESLENDİRİLDİ

Başkent Ankara’da bir 100. Yıl rüzgârı estiren Taner Kartal yönetimindeki Ankara Kulübü TSM Anatolia Korosu her kesimden tam not aldı. 100 kişiden oluşan dev koro kadrosuyla Cumhuriyet’in 100 yılı ve Atatürk’ün sevdiği şarkılardan oluşan en güzel ve en anlamlı konserlerinden birine imza atılmış oldu. Ankara Kulübü TSM Anatolia Korosu şefi Tanzer Kartal; “Bu kadar kalabalık bir koro tek ses oldu. Konseptinde ki başarısıyla, müzisyen kadrosuyla Türkiye genelinde en kalabalık korosuyla, Ankara kulübü Seymenleri ve Bacı Erenleriyle renklenen dev konserde soğuk bir Ankara akşamında yürekleri ısıtıp, gönülleri fethettik.” diye konuştu.

ANKARA BÖYLE KONSER GÖRMEDİ

Koro şefi Tanzer Kartal sözlerini şöyle sürdürdü; “20 Kasım gecesi Cumhuriyet’imizin 100. Yıl Kuruluş münasebeti ile vermiş olduğumuz konserimizde bizleri yalnız bırakmayarak salonumuzu dolduran konuklarımıza ne kadar teşekkür etsek azdır. Özelikle bağlı bulunduğum Atatürk’ün emaneti olan Ankara Kulübü Derneğine minnettarım. Başta Genel Başkanımız Sayın Metin Özaslan’a, Yönetim kurulu üyemiz korolar koordinatörümüz Sayın Emel Koç hanımefendiye ve tüm yönetim kurulu üyelerine teşekkürü bir borç biliyorum. Eşsiz güzel oyunlarıyla Çankaya Şubesi Yiğit Seymenlerimize, Başkanları Halil Bahadır Saka’ya, Anadolu kadınlarımızın simgesi olan Bacı Erenlerimize, Siyasi Parti temsilcilerimize, STK temsilcilerimize,  Bürokratlarımıza, Milletvekillerimize,  Siyasi Partilerin Genel Başkanlarına, konserde salonu dolduran, misafirlerimize ayrı ayrı teşekkür ederim. Devletimizin ve milletimizin nice 100 yılar görmesi dileklerimi yeniliyorum. İyi ki; varsınız; Konserde salonun tamamen dolması, misafirlerin mutluluğu ve tüm okunan anlamlı şarkılara yürekten eşlik etmeleri ise görülmeye değerdi. Tanzer Kartal ve dev Korosu Ankara da başarısıyla müziğe imzasını atmış oldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.